• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

17.12.2021

08:55

"SADA JE ŠANSA DA ZBACE VAŠINGTON SA PODIJUMA!" Svetu preti GLOBALNI RAT u narednih 5 godina, vruća faza sukob SAD i Kine sve bliža, ali Amerika ima problem!

Vesti

"SADA JE ŠANSA DA ZBACE VAŠINGTON SA PODIJUMA!" Svetu preti GLOBALNI RAT u narednih 5 godina, vruća faza sukob SAD i Kine sve bliža, ali Amerika ima problem!

Podeli vest

Stručnjak za bezbednost Endrju Mišta smatra da u narednih pet godina može doći do oružanog sukoba velikih sila, piše Volstrit džurnal

Po mišljenju kolumniste, rizik od konfrontacije između SAD i Kine je mnogo veći nego ranije. Sukob može da preraste u vruću fazu, na primer, zbog spora dve države oko pripadnosti Tajvana, navodi se u članku.

Mišta smatra da bi druge sile mogle izazvati SAD zbog nespremnosti američke vojske za takav format rata. Uz to, Petagonu će za modernizaciju vojske biti potrebno oko 15 godina.

Pored toga, Zapad se sada nalazi u komplikovanoj situaciji zbog talasa migracije sa Bliskog istoka i Severne Afrike, epidemije virusa korona i "kulturne revolucije", mišljenja je autor.

Prema rečima stručnjaka, svi ovi faktori su značajno oslabili SAD. To daje mogućnost za države koje žele da zbace Vašington sa podijuma, zaključio je Mišta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31