• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

20.12.2021

14:37

SRBIN KAŽNJEN SA 35.000 DOLARA JER JE SEJAO KORONU! Putovao zaražen kovidom

facebook

Vesti

SRBIN KAŽNJEN SA 35.000 DOLARA JER JE SEJAO KORONU! Putovao zaražen kovidom

Podeli vest

Kristijan Radovanović (19), sin Zorana Radovanovića, srpskog biznismena koji živi u Australiji, a koji je tamošnjim, ali i svetskim medijima postao poznat kao "prljavo bogati nulti kovid pacijent" u gradiću Bajron Bej, kažnjen je zbog nepoštovanja kovid propisa sa čak 35.000 dolara

Mladić je zajedno sa svojim ocem, kršeći kovid propise u Australiji, otputovao u Bajron Bej iz Sidneja. Kasnije će se ispostaviti da su obojica tokom putovanja bili zaražen kovidom 19, a sumnja se i da su bili prvi zaraženi u ovom gradu. Nakon njihovog putovanja, broj slučajeva zaraze koronom u ovom mestu rapidno je porastao, što je rezultiralo sedmodnevnim lokdaunom.

Kako navodi britanski "Gardijan", Radovanović junior nije se pojavio na izricanju presude, budući da je sa ocem otputovao u Srbiju, kako bi se, kako piše list "brinuo o svojoj baki".

Foto: facebook

Zoran Radovanović

Inače, na sudu se povodom optužbi da je prekršio karantin kada je krenuo na osmočasovni put sa ocem ove godine u julu, izjasnio krivim po četiri tačke optužnice.

Mladi Radovanović kažnjen je sa 5.000 i 7.000 dolara zbog nekorišćenja QR koda i nenošenja maske u prodavnici. Za isto to ponašanje, samo u taksiju, kažnjen je sa 12.500 i 10.000 dolara.

Podsetimo, otac i sin napravili su skandal koji je Australiju digao na noge, kada su prekršili "lokdaun" i vozili se osam sati do druge pokrajine.

Ovaj njihov mali "izlet" doveo je do toga da se gradić Bajron Bej potpuno zatvori zbog porasta zaraženih koronavirusom, pišu mediji. Obojica su nakon ovog puta od 750 kilometara, tokom kog su "sejali koronu" završili u bolnici na dve sedmice, pisao je "Dejli mejl".

Radovanović, zajedno sa sinom je, takođe, prema pisanju ovog lista, nekako uspeo i da doputuje u Srbiju iako su na snazi bile mere zabrane napuštanja Australije usled pandemije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
OKATI

pre 2 godine

Можете мислити шта тек раде по Србији (која је Банана Репубљик) разни БИЗ(н)МИСМЕНИ који су сишли са планина и извукли се из шума, па стекли богатство пљачком, хероином, кокаином, увозом трулог меса, и тр4говином са истим оним које овде нападају због прогона, када се овако бахате у уређеној држави!? Па 99% "избеглица" и "расељених лица" би требало да подигне споменик Туђману, Изетбеговићу и Харадинају, што су их истерали из њихових вукојебина и послали у Београд и Нови Сад (Титу су већ подигли довољно споменика, не треба више)!

Žigolo

pre 2 godine

Baš me zanima da li će se i u Australiji oglasiti neki borac za ljudske slobode i organizovati proteste zbog drakonskih kazni ... Pošto su očigledno pobegli u Srbiju, ni malo me ne bi iznenadilo da vlasti Australije odluče da im uskrate dalji boravak i život u toj zemlji. Nastavite da nas obaveštavate ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija