• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir.rs/RT

20.12.2021

22:28

(FOTO) LJUDI, ŠTA JE OVO?! TENK PLOVI PO OTVORENOM MORU - NE NIJE ŠALA! Mornarica traga za oklopnjakom koji je digao sve u Južnom kineskom moru...

Printskrin/Tvitwer

Vesti

(FOTO) LJUDI, ŠTA JE OVO?! TENK PLOVI PO OTVORENOM MORU - NE NIJE ŠALA! Mornarica traga za oklopnjakom koji je digao sve u Južnom kineskom moru...

Podeli vest

Misteriozni objekat koji podseća na vojni tenk primećen je kako pluta na moru. Indonežanska vojska je priznala bizarnu pojavu, ali nije uspela da presretne objekat koji je otplovio

Fotografije misterioznog objekta pojavile su se na indonezijskim društvenim mrežama prošle nedelje i odmah postale viralne. Prema lokalnim medijima, slike su snimili radnici naftnih platformi u moru Natuna - ogromnom plitkom basenu u najjužnijem delu Južnog kineskog mora i koji se uglavnom nalazi u teritorijalnim vodama Indonezije.

Jedna od fotografija prikazuje tenk kako pluta na otvorenom moru, a njegova kupola i top su jasno vidljivi. Iako je izgledalo da je vozilo jako zarđalo, deo njegove spoljne opreme je bio netaknut, uključujući rezervne kante za prevoz i kabl za vuču.

Druga slika prikazuje tenk na moru sa brodom koji se vidi u pozadini - OPS Astrid. Brod je navodno pokušao da se približi plutajućem objektu, ali to nije mogao da učini zbog nemirne vode.

AMERI IMAJU TAJNE JEDINICE U VIŠE OD STO DRŽAVA, SRBI SU IM BILI, I OSTALI, META! Brutalni su, ni od čega ne prezaju i ne može im se suditi...

Ovu bizarnu pojavu je potvrdila i vojska Indonezije, koja je poslala prilično zbunjujuće poruke o prirodi objekta nalik tenku. U nedelju je major Saul Džamlaj rekao lokalnim medijima da su izveštaji o pronalaženju „predmeta sličnih tenkovima" tačni, ali da „objekti nisu bili opasni". Konkretan objekat u obliku tenka pripadao je lokalnoj kompaniji za naftu i gas i "spao" je sa priobalne platforme, tvrdi zvaničnik.

 

 

U ponedeljak je, međutim, admiral Julijus Vidjojono izneo drugačiji prikaz događaja, navodeći da priroda i poreklo tenka zapravo nisu poznati, a mornarica i dalje traga za objektom koji je „odlutao".

AMERI, TRAŽILI STE ŠAMARČINU, SAD... RUSKI AMBASADOR VIŠE NIJE MOGAO DA ĆUTI... Vašingtonu očitao lekciju zbog ubijanja civila - NABIO IM NA NOS I SRBIJU...

- Molim vas sačekajte detaljniju analizu. Mornarica traži gde se nalazi - rekao je admiral, a preneli su lokalni mediji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dimitrije

pre 2 godine

"Konkretan objekat u obliku tenka pripadao je lokalnoj kompaniji za naftu i gas i "spao" je sa priobalne platforme, tvrdi zvaničnik". Koja budalaština! Pa i slepcu je jasno da se radi o Abramsima koje je američka vojska pobacala po Indijskom okeanu da bi sakrila opasnost od osiromašenog uranijuma a ovo su tenkovi koji su stradali od "prijateljske vatre" tokom napada na Irak. Svi su utovareni na brodove i navodno povezeni na remont u SAD ali tamo nikada nisu stigli. Sada pri olujnom vrmenu povremeno isplivaju. Novinari, ispitajte malo stare vesti i eto odgovora

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija