• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

22.12.2021

16:41

RUSI ELIMINISALI "VIKINGA"! Komandant elitnih džihadista godinama sejao strah od Čečenije do Sirije! (VIDEO)

Printscreen

Vesti

RUSI ELIMINISALI "VIKINGA"! Komandant elitnih džihadista godinama sejao strah od Čečenije do Sirije! (VIDEO)

Podeli vest

Komandantterorističke grupe DŽunud al Šam, Muslim al-Šišani Margošvili, likvidiran je u ruskom vazdušnom napadu u Siriji, potvrdio je specijalni izaslanik ruskog predsednika u Sirijskoj Arapskoj Republici Aleksandar Lavrentijev.

Al-Šišani je ubijen 11. decembra, ali je tek sada stigla zvanična potvrda, piše RIA Novosti.

Lavrentjev je primetio da je aktivnost spavačkih ćelija terorista u Siriji porasla na neprihvatljiv nivo.

Muslim al-Šišani Margošvili učestvovao je u Prvom i Drugom čečenskom ratu, a od 2012. godine se borio u Siriji na strani džihadista. Amerikanci su ga stavili na listu terorista koji se bore za Islamsku državu, što je on negirao.

DŽunud al Šam je čečenska sunitska džihadistička formacija koja se bori protiv sirijske vlade. NJihovi borci deluju uglavnom u provincijama Idlib i Latakija. U početku je njihov broj bio oko 250 ljudi, ali su vazdušnim udarima "proređeni" na nekoliko desetina.

Ispod pogledajte snimak bombardovanja kuće Muslima al-Šišanija.

Muslim Ahmetovič Margošvili, poreklom Kist Čečen, rođen je 26. maja 1972. godine u selu Duisi u Gruziji.

Služio je u snagama PVO SSSR-a u Mongoliji, da bi se nakon početka čečenskih ratova pridružio odredu ozloglašenog Hataba. Učestvovao je u teškim borbama kod sela Galaški 2002. godine.

On je uhapšen 2003. u Ingušetiji, i zahvaljujući lažnim dokumentima proveo je samo dve godine u zatvoru. Zbog svetle kose i plavih očiju tokom svoje terorističke karijere imao je pozivno ime "Viking".

Dva ratna aviona Su-24M ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga su 11. decembra gađala kuću koja se nalazi u blizini grada Jakubije u zapadnom delu Idliba. NJegova supruga i dve ćerke su lakše ranjene. Iako se prvo pojavila informacija da je Al-Šišani preživeo, danas je stigla potvrda da je likvidiran.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija