• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

29.12.2021

08:53

HITNA PROMENA PLANA, AMERIKANCI NEŠTO SPREMAJU?! Nosač aviona "Hari Truman" i udarna grupa brodova ostaju u Mediteranu, ministar odbrane Ostin lično naredio!

AP/Photo

Vesti

HITNA PROMENA PLANA, AMERIKANCI NEŠTO SPREMAJU?! Nosač aviona "Hari Truman" i udarna grupa brodova ostaju u Mediteranu, ministar odbrane Ostin lično naredio!

Podeli vest

Grupa američkih brodova na čelu sa nosačem aviona "Hari Truman", po nalogu ministra odbrane SAD Lojda Ostina, ostaće u Sredozemnom moru do daljeg, piše list "USNI News“ koji prati aktivnosti američke mornarice

List navodi da je predstavnik Ministarstva odbrane SAD potvrdio da grupa, za sada, ostaje u Jonskom moru, između Grčke i Italije, umesto da se kreće kroz Suecki kanal u zonu delovanja američke Centralne komande na Bliskom istok.

„USNI News“ citira i reči jednog od činovnika koji je objasnio da promene plana, koje je odobrio Ostin, treba da uvere evropske saveznike da su SAD posvećene regionalnoj bezbednosti.

Predstavnik Evropske komande Bil Spejs je potvrdio listu da će grupa brodova ostati u zoni komande američke Šeste flote u koju ulaze Sredozemno i Crno more. On nije želeo da komentariše buduće operacije grupe, navodeći da one imaju "dinamičan karakter i da su uslovljene našom operativnom bezbednostnom politikom".

List je primetio da američki činovnici nisu pomenuli navodno gomilanje ruskih snaga na granici sa Ukrajinom, ali su ponovili sva pisanja tim povodom koja već duže vreme kruže u zapadnim medijima.

 

 

Kijev i zapadne zemlje u poslednje vreme izražavaju zabrinutost zbog navodnog intenziviranja „agresivnih dejstava“ Rusije kod granica Ukrajine. Kremlj je poručio da Rusija premešta svoje trupe na svojoj teritoriji po svom nahođenju, te da to nikoga ne ugrožava i nikoga ne treba da brine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija