• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.01.2022

12:52

ČEKA NAS BORBA NA ŽIVOT I SMRT! Kim održao dramatičan govor povodom 10 godina na vlasti

Tanjug

Vesti

ČEKA NAS BORBA NA ŽIVOT I SMRT! Kim održao dramatičan govor povodom 10 godina na vlasti

Podeli vest

Severnokorejski vođa Kim Džong Un obeležio je deset godina na vlasti, govorom u kojem se više fokusirao na fabrike traktora i školske uniforme nego nuklearno oružje ili SAD, navedeno je u izveštajima državnih medija

Glavni ciljevi Severne Koreje u 2022. su ubrzanje ekonomskog razvoja i poboljšanje života ljudi koji su suočeni sa „velikom borbom na život i smrt“, rekao je Kim u govoru u petak na kraju Četvrte plenarne sednice, osmog zasedanja Centralnog komiteta Radničke partije , koja je počela u ponedeljak.

Zasedanje se poklopilo sa 10-godišnjicom Kimovog efektivnog vođstva zemlje, nakon smrti njegovog oca Kim DŽong Ila decembra 2011.

Kim je iskoristio prethodne govore oko Nove godine da objavi važne političke najave, uključujući pokretanje značajnih diplomatskih angažmana sa Seulom i Vašingtonom, a sažeci današnjeg obraćanja, objavljeni u severnokorejskim državnim medijima, ne pominju posebno SAD, osim u usputnom osvrtu na neodređene rasprave o međukorejskim odnosima i „spoljnim poslovima“.

U fokusu na domaće teme u svom obraćanju Kim je naglasio ekonomske probleme sa kojima se zemlja suočava , gde je zbog pandemije Severna Koreja postala još više samoizolovana, a međunarodne humanitarne organizacije su zbog toga upozorile na moguću nestašicu hrane i humanitarnu krizu.

„Glavni zadatak pred našom strankom i narodom sledeće godine je da obezbedimo sprovođenje petogodišnjeg plana i dovedemo do značajne promene u razvoju države i životnom standardu ljudi“, rekao je Kim.

On je većinu svog govora posvetio detaljima o domaćim pitanjima, od ambicioznog plana za ruralni razvoj do ishrane ljudi, školskih uniformi, fabrike traktora i potrebe da se suzbiju „nesocijalističke prakse“, navodi Rojters.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

SNS Vračar: Formirali smo većinu od 34 odbornika
Izbori 2024

SNS Vračar: Formirali smo većinu od 34 odbornika

Predsednik opštinskog odbora SNS Vračar Nenad Djordjević izjavio je da je koalicija “Aleksandar Vučić - Vračar sutra” zajedno sa još najmanje tri izborne liste koje imaju odbornike u Skupštini opštine Vračar utvtrdila većinu za konstituisanje vlasti u ovoj beogradskoj opštini.

03.06.2024

00:33

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija