• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.02.2022

12:56

Angela Merkel se oglasila i komentarisala situaciju u Ukrajini!

AP/Tanjug

Vesti

Angela Merkel se oglasila i komentarisala situaciju u Ukrajini!

Podeli vest

Bivša nemačka kancelarka iznela svoj stav o trenutnoj situaciji

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel oštro je danas osudila ruski napad na Ukrajinu i ocenila da je reč o "očiglednom kršenju međunarodnog prava" i "agresorskom ratu".

- Ovaj agresorski rat Rusije predstavlja duboku prekretnicu u istoriji Evrope nakon završetka Hladnog rata. Za ovu očiglednu povredu međunarodnog prava nema nikakvog opravdanja i ja je najoštrije osuđujem - saopštila je Merkel, prenosi Dojče vele.

Ona je rekla da se u ovom trenutku saoseća s ukrajinskim narodom i njegovim rukovodstvom.

- Moje misli i solidarnost su u ovim strašnim trenucima s ukrajinskim narodom i vladom predsednika Volodimira Zelenskog - naglasila je bivša kancelarka.

Merkel, koja je bila kancelarka kada je Rusija pripojila Krim 2014., i koja je tada pozvala da se dijalog sa Moskvom nastavi, istakla je da je situacija sada drugačija zbog ruske invazije na Ukrajinu u punom obimu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 2 godine

Ne sećam se da je Angela Merkel bilo kada najoštrije osudila sedmogodišnju agresiju kijevskog rukovodstva protiv ruskog stanovništva u Donbasu. Toliko o principima.

Ljilja

pre 2 godine

Gospodjo A.Merkel, ako ste znali medjunarodno pravo zasto ste onda napali, tj. bobardovali Srbiju ?!

zora

pre 2 godine

Draga gospodjo, vidim da je i vama kratka pamet i da ste zaboravili bombe koje ste sa vasim saveznicima hocu reci gazdama jer ste jos uvek Amer kolonija bacali na Srbiju. Unistili ste drzavu, poubijali civile i mnoge ostavili na nemilost osiromasenog uranijuma. Kako mozete da budete solidarni sa jednom nacijom koju bombarduju drugi a ne sa nacijom u cijim ubistvima ucestvujete vi.Kosovo vam se vraca na ovaj nacin.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Streljao mi je decu! Ne mogu da sedim mirno i gledam kako mi se smeje!" Roditelji žrtava besni, veruju da se sudi njima, a ne Urošu Blažiću
Hronika

"Streljao mi je decu! Ne mogu da sedim mirno i gledam kako mi se smeje!" Roditelji žrtava besni, veruju da se sudi njima, a ne Urošu Blažiću

Uroš Blažić u četvrtak je, sa pancirom i lisicama na rukama i nogama, stigao u Viši sud u Smederevu, ali samo desetak sekundi nakon što je ušao u sudnicu emocije i bes porodica njegovih žrtava je kulminirao i oni su nasrnuli na njega, a samo reakcija sudske straže i policije je sprečila da on i njegov otca budu linčovani.

25.05.2024

08:10

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija