• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

21.03.2022

20:45

(VIDEO) BRITANCI "PREVARILI" UKRAJINCE! UBEDILI IH DA PUTIN IDE NA KIJEV, A ONO...  Sledi brutalan udar na "donbasku vojsku", RUSKE TRUPE SU VEĆ KRENULE...

Tanjug/Pixabay/fotomontaža

Vesti

(VIDEO) BRITANCI "PREVARILI" UKRAJINCE! UBEDILI IH DA PUTIN IDE NA KIJEV, A ONO... Sledi brutalan udar na "donbasku vojsku", RUSKE TRUPE SU VEĆ KRENULE...

Podeli vest

Pripreme za završni udar na ukrajinski "donbaski front" su u toku. Ukrajinske jedinice koje je trebalo da vojnom silom likvidiraju Donjecku i Lugansku Republiku naći će se u kleštima i biće napadnute sa juga i severa. Potpuno suprotno od tvrdnji Londona koji je Kijev ubedio da je Putinov cilj glavni grad Ukrajine

Ruske snage koje će učestvovati u operaciji nastupaće sa juga i severa. Istovremeno i koordinirano. Koncentracija trupa i ratne tehnike privodi se kraju. Ruski desantni brodovi iskrcavali su ih tokom minula dva dana u Berdjansku i Melitopolju.       

Koncentracija ruskih snaga u toku je i južno od Harkova i Izjuma.
       
„Severno krilo" će nadirati prema Slavjansku i Kramatorsku, gde se nalazi štab ukrajinske grupe jedinica „Vostok".  A  južno prema Kurahovu, Krivom Rogu i Zaporožju.

Podsetimo, Ministarstvo odbrane Velike Britanije objavilo je obaveštajni izveštaj, u kojem navodi da se teške borbe nastavljaju severno od Kijeva, iako je rusko napredovanje zaustavljeno.

NIMALO NAVNO! ZAPAD NAMENIO UKRAJINI DVA SCENARIJA - PRETI NAM I VELIKI SUKOB, AKO... Veza Kijeva i Mila Đukanovića je...

- Najveći deo ruskih snaga je i dalje udaljen više od 25 kilometara od centra grada. Uprkos stalnom nedostatku napretka, Kijev ostaje primarni vojni cilj Rusije i oni će verovatno dati prioritet pokušajima da opkole grad u narednim nedeljama - navodi se u saopštenju.

U međuvremenu, ruska vojska u Ukrajini sve više i sve uspešnije koristi visokoprecizne i krstareće rakete. Njima je uništila centar za obuku plaćenika kod Rovna na zapadu Ukrajine, kao i skladište municije i štab mehanizovane brigade u blizini varošice Selec

Portparol Ministarstva odbrane RF, general-major Igor Konašenkov, povodom atakovanog centra za obuku stranih plaćenika i ukrajinskih nacionalističkih formacija naveo je da se taj centar nalazio na vojnom poligonu Novaja Ljubomirka i da je poginulo više od 80 plaćenika i nacionalista.

RUSIJA I SAD NA IVICI! SLEDI PREKID ODNOSA, PA TREĆI SVETSKI RAT?! Bajdenove izjave o Putinu dovele Moskvu i Vašington DO TAČKE BEZ POVRATKA!

Prema njegovim rečima, grupa ruskih helikoptera Ka-52 i Mi-28N prošle noći je uništila 15 oklopnih vozila Oružanih snaga Ukrajine. Tačnije: osam tenkova, četiri borbena vozila pešadije i tri oklopna transportera.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dr JJ

pre 2 godine

Ma super su Rusi… za mesec dana nisu osvojili ni jedan jedini veci grad… potukla ih do nogu mala zemlja (u odnosu na njih) i u blato srusila mit o ruskoj vojsci.. meni i ocekivano… jedno je kada branis zemlju kao sto rade Ukrajinci a drugo kada kao agresor napadas tudje kao sto rade Rusi… od bruke im ubili 5 geberala Ukrajinci..

Fhgh

pre 2 godine

Pa vi iz Informera i taktike rata znate...koji ste vi bolesnici

sledeća vest

Vesti

TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)
Live TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)

Glumica Radmila Živković preminula je danas u 72. godini života. Ostavila je brojne uloge u kultnim filmovima i serijama. U specijalnoj emisiji Informer TV glumac Irvan Mensur, sin Velimira Bate Živojinovića, Miljko Živojinović, Ivana Vujić, bivša direktorka Narodnog pozorišta i Molina Udovički Fotez, umetnički direktor drame Narodnog pozorišta.

20.09.2024

21:01

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)
Live TV

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)

Mosadu je cilj da utera strah u kosti stanovništvu. Trenutno se pola Bliskog istoka ustručava da uključi mobilni telefon, pa čak i kućne uređaje. U narednih mesec dana treba da se održi nešto što je nazvano "Poslednji test za čovečanstvo" gde će se utvrditi da li je već sada veštačka inteligencija pamentija od ljudi. Rezultate istraživanja nećemo saznati. Na ove teme u emisiji "Otvoreni studio" govorili su ekonomista Bojan Dimitrijević, Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost i istoričar Goran Šarić.

20.09.2024

20:18

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu
Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu

Ljubitelji kulinarstva u Srbiji sigurno znaju ko je Anamaria Babičković. Za one koji nisu pratili prvu sezonu tv serijala Masteršef, takmičenje kuvara amatera pred kamerama i pod budnim okom profesionalnog žirija, ova mlada Subotičanka osvojila je drugo mesto. Ali ceo rodni grad, a moguće i veći deo Srbije, smatra je pobednicom!

20.09.2024

18:18