• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.03.2022

14:35

G7 odbila zahtev da plaća uvoz ruskih energenata u rubljama

Reuters

Vesti

G7 odbila zahtev da plaća uvoz ruskih energenata u rubljama

Podeli vest

Grupa sedam najrazvijenijih zemalja sveta odbila je danas zahtev Rusije da plaća uvoz ruskih energenata u rubljama, saopštio je nemački ministar energetike Robert Habek

Nakon sastanka ministara energetike G7, Habek je rekao da su se svi ministri u potpunosti saglasili da bi ovo moglo biti jednostrano i jasno kršenje postojećih ugovora, preneo je AP.

Plaćanje u rubljama nije prihvatljivo i apelovaće se na kompanije koje su time pogođene da ne pristanu na Putinove zahteve, rekao je nemački ministar.

Ruski predsednik Vladimir Putin prethodne nedelje je rekao da će Rusija tražiti isplatu u rubljama za gas koji se prodaje "neprijateljskim zemljama".
 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Perica

pre 2 godine

Ma nema problema, nećete da plaćate nema gasa i gotovo. Čist račun a vi se češite pa ćete opet da dođete na Putinovo.

Milan63

pre 2 godine

Ako neće, ne moraju. Onda nema gasa iz Rusije. Neka ih snabdeva Džo.

Amater

pre 2 godine

PITAM SE DALI SANKCIJE IMAJU NEKI UGOVOR...TREBA ZABRANITI SANKCIJE ZA CEO SVET A NE DA NEKO NEKOGA UCENJUJE SAMO STO JE U POZICIJI DA TO CINI.

milankukic

pre 2 godine

vid ti ovi G7 najrayvijeniji oce fraj yarobili protivpravno Ruske pare i sad kao oce da placaju a pare idu njima jer su ih iybacili iy svifta pa nemogu da placaju lopovi

Jovana

pre 2 godine

Da sam na vašem mestu, ja bih na vreme počela da kupujem rublju, a ne da se busam u grudi "junačke".

Knezevic Zoran

pre 2 godine

Meni su ovi, koji se samonazivaju Zapadom, medjunarodnom zajednicom, a oličeni su u odredjenom broja država odnosno, SAD, EU i NATO, posebni tragičari, kada optužuju Rusiju za KRŠENJE SPORAZUMA, zato što zahteva da kupci njihovog gasa i nafte račune plaćaju u rubljama?! Pazite taj cinizam?! Zabranjuješ ruskim sportistima da se takmiče, proteruješ mačke samo zato što se zovu "ruske mačke", otpuštaš operske pevače, vraćaš ljude sa operacionih stolova zato što su Rusi, preoteruješ Dostojevskog i Čajkovskog, blokiraš njihove milijarde u stranim bankama, pleniš njihovu imovinu poput Ali Babe i 40 razbojnika, zatvaraš im tokove novca, i još milion neverovatno neljudskih nepočinstava, a onda se žališ na KRŠENJE SPPORAZUMA?! Ljudi moji, da li smo svi mi, koji u ovoj histeriji tražimo neku logiku ludaci? Neverovatno?!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije
Društvo

"U Srbiji 2,26 miliona stambenih zgrada": Evo gde se nalaze najstarije

U Srbiji, prema rezultatima poslednjeg popisa obavljenog 2022. godine, postoji 2.261.051 stambena zgrada, navodi se u danas objavljenoj publikaciji "Stambene zgrade", u kojoj Republički zavod za statistiku (RZS) prvi put objavljuje podatke o teritorijalnom rasporedu i osnovnim karakteristikama stambenih zgrada.

09.05.2024

14:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija