• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.04.2022

10:03

SPREMITE SE! ŠOLC ZALEDIO SVET, vreme kada je sve bilo jeftino je ZAVRŠENO!

Vesti

SPREMITE SE! ŠOLC ZALEDIO SVET, vreme kada je sve bilo jeftino je ZAVRŠENO!

Podeli vest

Nemački kancelar Olaf Šolc ocenio je danas da je okončana faza globalizacije sa niskim cenama

„Mislim da je faza globalizacije tokom koje je sve bilo jeftino završena“, rekao je on u Bundestagu.

Šolc se osvrnuo i na problem energenata iz Rusije ukazujući da veći deo uvezenih fosilnih energenata koristi industrija.

„Međutim, ne uvozimo samo fosilne energente iz Rusije. I nuklearnim elektranama su potrebni resursi koje nabavljamo i iz Rusije“, dodao je.

Šolc je juče pozvao ruskog predsednika Vladimira Putina da odmah okonča "destruktivni rat" u Ukrajini i obećao da će nastaviti da podržava Ukrajinu na svaki mogući način, sve dok Kremlj ne povuče svoje trupe.

"Povucite svoje trupe iz Ukrajine, a do tada ćemo učiniti sve što možemo da nastavimo da podržavamo Ukrajinu", rekao je Šolc obraćajući se donjem domu Bundestaga.

On je naglasio da Nemačka isporučuje Ukrajini oružje iz vojnih skladišta, koje je "brzo dostupno i efikasno", prenosi Rojters.

"Naš cilj mora biti da Rusija ne pobedi u ovom ratu", poručio je Šolc.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
mare

pre 2 godine

SUPER SI TI SOLC SAMO STE MALO UPRSKALI STVARI UNAZAD 8 GODINA SADA SAMO VI MOZETE DA KORIGUJETE SVOJE DESTRUKTIVNO PONASANJE IZGLEDA DA JE TO JEDINA ULAZNICA ZA VISOKU EVROPSKU POLITIKU

Predragm

pre 2 godine

Merkelova koja je zivela u Istocnoj Nemackoj koja je bila pod Rusima je zadojeni komunista. Unistila Nemacku pocev od zavisnosti od Rusije u pogledu gasa i nafte do useljavanja muslimanski emigranata. Pa jos u dilu sa Srederom uvela severni tok 2. Prakticno prodala Nemacku Rusima.

Nenad

pre 2 godine

Švabo, Švabo, opet vam Rus došao glave! Istorija se ponavlja a vi ništa da naučite!

Baća

pre 2 godine

Nemci su izazvali u prošlom veku dva svetska rata. Sada se ponovo naoružavaju pod Šolcem. Izgleda da ih svrbi da ponovo potegnu oružje protiv Rusa. Ja mislim da će im to biti poslednji put.

Marcco

pre 2 godine

Tipično obraćanje Nemcima a ne Rusiji, priča za lokalno, izdebilisano stanovništvo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija