• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Nacionalna odbrana.ru

07.04.2022

17:43

RUSIJA SVIRA KRAJ! AMERI, GOTOVO JE! Šef ruske obaveštajne službe otkrio plan kojim će sprečiti SAD da uništavaju druge države!

Printskrin/AP photo/Fotoilustracija

Vesti

RUSIJA SVIRA KRAJ! AMERI, GOTOVO JE! Šef ruske obaveštajne službe otkrio plan kojim će sprečiti SAD da uništavaju druge države!

Podeli vest

Rusija danas stvara multipolarni svet kakav nije postojao i od koga će svi imati koristi, piše direktor Spoljne obaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin

On je u članku za ruski časopis "Nacionalna odbrana" naveo "da smo danas svedoci principijelno nove faze evropske i svetske istorije. Njena suština je krah unipolarnog sveta i sistema međunarodnih odnosa, zasnovanog na pravu najjačeg, SAD, da uništava druge države kako bi sprečio i najmanju mogućnost da prerastu u alternativne centre moći".

Po njegovim rečima, Vašington je pokušavao da uspostavi svoju hegemoniju u Jugoslaviji, Avganistanu, Iraku, Libiji, Siriji, a to je bio cilj nastojanja Zapada da uvuče Ukrajinu u orbitu svog uticaja.

- Rusija se danas otvoreno bori protiv tog sistema i stvara pravi multipolarni svet kakav nikada ranije nije postojao i od koga će u budućnosti imati koristi svi, čak i naši današnji protivnici - rekao je Nariškin.

Kako dodaje, ukoliko Evropa i SAD ne budu imale zrelosti i hrabrosti da se kreću u tom pravcu, ostali centri moći će morati da osmisle globalnu budućnost bez njih.

- Umesto zastarelog liberalnog univerzalizma treba da dođe novi svetski poredak – pravičan i stabilan. Treba ga stvarati u onim uslovima i u onim oblicima koji će obezbediti zajedničko postojanje država i regionalnih organizacija uz očuvanje prava na samorazvoj svake od njih. Siguran sam da će se u taj proces sve aktivnije uključivati i razumne snage u zapadnim zemljama koje su svesne rizika sa kojima se suočava svetska zajednica i koje su zainteresovane za samoodržanje - poručio je Nariškin.

Situaciju u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut uživo u blogu na našem portalu.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
S U R D U K T O R

pre 2 godine

ЏЕМПЕР ПОХАБАНИ, ГУШИ, ПОЧЕО ДА СЕ ПАРА, СЛОБОДНИ СВЕТ КЛУПЧЕ МОТА ! И Д Е М О !!!

master

pre 2 godine

Dali je ovo tesko nekome razumeti u srbiji, dali je tesko razumeti da je ovo rat istika i zapada, i da je kraj zapadnog bahacenja po celom svetu i ciniti zlocine bez da iko odgovara, Srbija mora videti i shvatiti gde lezi pravda i ko placa cenu da bi se uspostavio novi sistem gde se nece dozvoliti americi i natu da rade sta su dosada radili, SRBIJO PROBUDI SE, PRAVDA JE NA DOMAKU, NEPODLEZI PRITISCIMA ZAPADA.

milankukic

pre 2 godine

e da EVROPA ima malo vise pameti otkrila bi da ju je Amerika uvukla u ovaj haos da bi njen predsednik Bajden sebe i svoju porodicu iyvukao iy haosa o stvaranju labaratorija ya masovno unistenje i sad ce narodi evrope platiti ogromnu cenu jer su birali nesposobne politicare da ih vode

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija