• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.05.2022

19:59

ODESA U DIMU, BROJE SE ŽRTVE! Rusi sve bliži cilju! Kada grad padne, strateško uporište na jugoistoku povezaće sa Krimom... (Video)

Vesti

ODESA U DIMU, BROJE SE ŽRTVE! Rusi sve bliži cilju! Kada grad padne, strateško uporište na jugoistoku povezaće sa Krimom... (Video)

Podeli vest

Odesa je danas popodne pogođena u još jednom raketnom udaru. U gradu se čula jaka eksplozija praćena oblakom dima, a dodaje se da je to drugi udar na Odesu u nekoliko dana, prenosi BBC

Pres-centar Bezbednosno-odbrambenih snaga Juga saopštio je da su ruske trupe izvele udar, na ono što su opisali kao, urbanu infrastrukturu. Rekli su da je oštećen jedan verski objekat.

 

 

Lokalni guverner Maksim Marčenko oglasio se na Telegramu nakon napada na Odesu i dodao da ima i poginulih i povređenih. U subotu su ukrajinske vlasti saopštile da je pista na aerodromu u Odesi pogođena raketnim udarom.

Podsetimo, ukrajinski poslanik Aleksij Gončarenko je ranije za BBC izjavio da Vladimir Putin Odesu vidi kao jedan od svetih gradova Ukrajine, a da je izložena napadima jer je najveći grad na Crnom moru. Kako su mediji ranije prenosili, ako Rusi zauzmu Odesu, dobiće strateško uporiše na delu jugoistočne Ukrajine i povezati se sa Krimom, koji su anektirali 2014.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija