• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

10.05.2022

19:34

Slovenija PONOVO OGRANIČILA CENE GORIVA!

Reuters

Vesti

Slovenija PONOVO OGRANIČILA CENE GORIVA!

Podeli vest

Slovenačka Vlada danas je ponovo uvela privremenu regulaciju cena motornih goriva, nakon što su one dva puta povećane u manje od dve nedelje

Kako je objavilo slovenačko Ministarstvo privrede, Vlada je na sednici donela odluku po kojoj se privremeno najviša maloprodajna cena benzina od 95 oktana zamrzava na 1,56 evra po litru, a veleprodajna cena istog na 1,54 evra, prenosi Hina.

Za litru dizela najviša je maloprodajna cena do daljnjeg 1,668 evra, a veleprodajna 1,648 evra.

Vlada je odlucila da ponovo reguliše cene najprodavanijih goriva zbog opravdanih očekivanja novih poremećaja na tržištu nafte i velikih oscilacija cena u vezi s najavom embarga EU na uvoz nafte iz Rusije, objavilo je slovenačko ministarstvo.

Slovenački distributeri naftnih derivata danas su pre nove odluke objavili nove više cene goriva, prema kojima je cena 95-oktanskog benzina bila povećana na 1,717 evra, a dizela na 1,862 evra za litar izvan auto-puta, a na 1,92 evra za litar na pumpama koje su na auto-putu, navodi Hina.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija