• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

12.07.2022

10:28 >> 10:37

(VIDEO) AMERI OČEKUJU NUKLEARNI NAPAD?! Isplivao video snimak sa uputstvima - ukoliko ste bili napolju, odmah se očistite!

printscreen/youtube

Vesti

(VIDEO) AMERI OČEKUJU NUKLEARNI NAPAD?! Isplivao video snimak sa uputstvima - ukoliko ste bili napolju, odmah se očistite!

Podeli vest

U video klipu, koji je juče objavljen, gradski sektor za vanredne situacije daje uputstvo građanima šta treba da rade u slučaju da dođe do nuklearnog napada

Grad Njujork objavio je javno saopštenje za nuklearni napad nedeljama nakon što su ruski državni mediji tvrdili da bi Putin mogao da "zbriše istočnu obalu SAD".

U video klipu, koji je juče objavljen, gradski sektor za vanredne situacije daje uputstvo građanima šta treba da rade u slučaju da dođe do nuklearnog napada.


"Dakle, dogodio se nuklearni napad. Ne pitajte me ni kako ni zašto. Samo znamo da se dogodio. Dakle šta radimo?", gradska portparolka u snimku.

Ona ističe da su male verovatnoće da će se ovako nešto dogoditi u ili blizu Njujorka, ali navodi da je veoma važno da građani Njujorka znaju kako da se sačuvaju.

Portparolka ih poziva da slede "ova prosta uputstva": "uđite unutra, ostanite unutra i sledite dalja uputstva". Ističe i da ostanak u vozilu nije opcija.

"Ne izlazite napolje dok vam zvaničnici ne potvrde da je sve bezbedno" navodi.

Podsetimo, u maju 2022, ruski državni mediji objavili su da bi "Putin mogao da zbriše celu istočnu i zapadnu obalu" sa samo četiri rakete.

 

"Ukoliko ste bili napolju nakon napada, odmah se očistite. Skinite i u vreću zapakujte svu odeću koju se imali na sebi, kako biste sklonili radioaktivnu prašinu sa svog tela" navodi se u uputstvu.

Građanima se savetuje i da se sakriju u podrumu, ukoliko ga imaju.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija