• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.07.2022

08:21

UŠAO BEZ DOZVOLE PEKINGA! Kinezi najurili američki razarač iz Južnog kineskog mora!

Reuters

Vesti

UŠAO BEZ DOZVOLE PEKINGA! Kinezi najurili američki razarač iz Južnog kineskog mora!

Podeli vest

Kineska vojska saopštila je danas da je nadgledala i ispratila američki razarač koji je ušao u Južno kinesko more u blizini Paracelskih ostrva i poručila da su akcije američke vojske ozbiljno narušile suverenitet i bezbednost Kine

Južna komanda kineske vojske saopštila je da je danas američki razarač UŠ Benfold "ilegalno" uplovio u kineske teritorijalne vode bez dozvole Pekinga, prenosi Rojters.

Taj potez je "ozbiljno narušio mir i stabilnost Južnog kineskog mora i evidentno prekršio norme međunarodnog prava i međunarodnih odnosa", naveo je portparol kineske vojske u saopštenju.



Južno kinesko more je jedna od najprometnijih morskih ruta na svetu, a Kina ga smatra ključnim za svoju nacionalnu bezbednost.

I druge zemlje regiona, Vijetnam, Malezija, Filipini i Bruneji polažu prava na njih, a SAD često izvode, kako tvrde, misije slobodne plovidbe u spornim vodama koje Kina smatra svojim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija