• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

13.07.2022

11:42

OPERATIVNO-TAKTIČKA GRUPA "KAHOVKA" JE ZBRISANA! Kijev prebacio diverzante u Harkovsku oblast, Rusi ih likvidirali!

AP/Tanjug

Vesti

OPERATIVNO-TAKTIČKA GRUPA "KAHOVKA" JE ZBRISANA! Kijev prebacio diverzante u Harkovsku oblast, Rusi ih likvidirali!

Podeli vest

Više od 350 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine i 20 jedinica vojne tehnike iz rezervnog sastava operativno-taktičke grupe „Kahovka“ uništeno je visokopreciznim vazdušnim raketama na teritoriji brodogradilišta u Nikolajevu, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov

Portparol je dodao da je napadom visokopreciznim oružjem Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na punkt privremene dislokacije artiljerijskog diviziona 59. motorizovane pešadijske brigade u istočnom delu Nikolajeva, likvidirano do 70 pripadnika artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Ukrajine, deset samohodnih haubica 2S1 "Gvozdika" i više od 10 jedinica automobilske i specijalne tehnike.

U blizini sela Dementijevka u Harkovskoj oblasti likvidirana je diverzantsko-izviđačka grupa 242. bataljona 241. brigade teritorijalne odbrane preraspoređene iz Kijeva. Na licu mesta ubijeno je pet pripradnika grupe, a 10 je zarobljeno, istakao je Konašenkov.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije su u protekla 24 časa uništile: dva komandna mesta kod sela Bereznjegovato u Nikolajevskoj oblasti, skladište municije kod sela Seversk, kao i sedam oklopnih vozila 60. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Belogorju u Zaporoškoj oblasti.

U okviru kontrabaterijske borbe uništen je vod višecevnih bacača raketa "Uragan" na vatrenim položajima kod sela Konstantinovka u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija su tokom protekla 24 časa uništile 11 komandnih mesta, artiljerijske jedinice na vatrenim položajima u 102 okruga, kao i ljudstvo i vojnu tehniku Oružanih snaga Ukrajine u 123 okruga.

Ruski lovci oborili su u vazduhu tri aviona ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva: Su-25 i Su-24 u Donjeckoj Narodnoj Republici, kao i jedan MiG-29 u Nikolajevskoj oblasti. Osim toga, ruski PVO sistemi oborili su još jedan Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u Nikolajevskoj oblasti.
Ruski protivvazdušni sistemi takođe su uništili devet ukrajinskih bespilotnih letelica u Harkovskoj i Nikolajevskoj oblasti i Donjeckoj Narodnoj Republici.

Presretnuto je pet ukrajinskih balističkih raketa "Točka U" u Luganskoj Narodnoj Republici i Hersonskoj oblasti. U vazduhu je oboreno 18 raketa iz višecevnog bacača raketa "Uragan" u Harkovskoj oblasti, Donjeckoj Narodnoj Republici i Luganskoj Narodnoj Republici.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 247 aviona, 137 helikoptera, 1.522 bespilotne letelice, 354 protivvazdušna raketna sistema, 4.050 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 744 višecevnih raketnih bacača, 3.145 artiljerijskih oruđa, kao i 4.192 jedinice specijalnih vojnih vozila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vaske

pre 1 godinu

Ukrajina je na pocetku napada imala 153 borbena aviona a sa donacijama sa zapada jos 30 plus, to je 183, pa mi nije jasno kako su rusi uspeli da obore 247 aviona??? Ili su racunali neka obaranja vise puta, ili su ukrajinci imali jos preko 100 aviona "zakopanih' i maskiranih. ili neko na Ruskoj strani "malo vise" preteruje sa brojkama u svrhu AGIPROPA

Nikita Petrovic

pre 1 godinu

parcovi nacizma su želeli i rf im obezbedila ostvarenje

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31