• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

26.07.2022

21:50

OVO JE KAO DA OBJAVLJUJU RAT RUSIJI! SLOVACI KIJEVU PREBACUJU "MIGOVE-29"! Putin neće sedeti skrštenih ruku?! (Video)

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

OVO JE KAO DA OBJAVLJUJU RAT RUSIJI! SLOVACI KIJEVU PREBACUJU "MIGOVE-29"! Putin neće sedeti skrštenih ruku?! (Video)

Podeli vest

Slovačka će se otvoreno suprotstaviti Rusiji ako prebaci sovjetske borbene avione Ukrajini

Ovo je u intervjuu za međunarodno izdanje FAN izjavio bivši poslanik Državne dume i major Vazdušno-desantnih snaga u rezervnom sastavu Aleksandar Šerin.

Dopisnica "Skaj njuza" Debora Hejns, pozivajući se na slovačkog ministra odbrane, rekla je ranije da će Bratislava do kraja avgusta povući iz upotrebe 11 sovjetskih lovaca "MiG-29" i da će biti spremna da razgovara o njihovom prebacivanju u Kijev. Mesto ovih borbenih aviona moraće da zauzmu poljski i češki modeli.

- Mislim da je ova zemlja izabrana kao portal za transfer aviona iz drugih država. U duhu Sjedinjenih Država je da pronađu treće zemlje koje neće moći da odbiju kako bi same ostale "neučesnička" strana u sukobu. Letelice će biti isporučene, a njima će upravljati ukrajinski piloti koji će se obučavati na teritoriji drugih država - komentariše Šerin mogući dogovor.

Prema rečima sagovornika FAN-a, transfer lovaca će još pogoršati odnose Rusije i Slovačke. Ovo poslednje će u ovom slučaju postati ne samo neprijateljska zemlja, već neprijateljska prema Ruskoj Federaciji.

- Ona se, zapravo, otvoreno suprotstavlja Rusiji i objavljuje joj rat, snabdevajući ove letelice ne u miroljubive svrhe, već sa jasnim zadatkom da ubijaju naše građane, bez obzira u kom statusu su: civili ili vojno osoblje - navodi ekspert.

Međutim, prema Šerinovim rečima, ovi avioni bi trebalo da budu uništeni u fazi isporuke, jer specifičnosti prenosa takve opreme onemogućavaju njeno sprovođenje u tajnom režimu.

Kijev je tražio od Zapada borbene avione i drugu vojnu opremu skoro od samog početka specijalne operacije za zaštitu stanovništva Donbasa zbog kritičnog iscrpljivanja sopstvene flote. Do sada je pomoć bila ograničena na nabavku delova za reparaciju onih mašina koje su uskladištile Oružane snage Ukrajine, ali je Slovačka možda prva zemlja koja je zaista prebacila borbene avione u Ukrajinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Specijalac, kriminalac i folk zvezda, a majstori s loptom!
Showtime

Specijalac, kriminalac i folk zvezda, a majstori s loptom!

Bio bih vojnik specijalnih jedinica da nisam postao profesionalni fudbaler, kaže štoper Genta Stefan Mitrović za Informer, dok napadač Ferencvaroša Aleksandar Pešić otkriva da je kao mali sanjao da drži mikrofon i puni hale, a ne da bude golgeter.

01.05.2024

09:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15