• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

10.08.2022

21:33

ŠIRILI STE NATO I RUSIJU SATERALI U ČOŠAK, SADA IMATE ODGOVOR MOSKVE! Kineski diplomata otkrio i šta je krajnji cilj Zapada!

Vesti

ŠIRILI STE NATO I RUSIJU SATERALI U ČOŠAK, SADA IMATE ODGOVOR MOSKVE! Kineski diplomata otkrio i šta je krajnji cilj Zapada!

Podeli vest

Kina je nazvala Sjedinjene Američke Države "glavnim pokretačem" ukrajinske krize, optužujući Vašington da je širenjem NATO saterao Rusiju u ćošak

Žang Hanhui, kineski ambasador u Moskvi, u razgovoru za agenciju TASS optužio je SAD da je stalnim širenjem NATO saterao Rusiju u ćošak i istovremeno pomagao proevropske snage u Ukrajini nauštrb onih odanih Moskvi.

- Kao začetnik, glavni huškač i pokretač ukrajinske krize, Vašington ne samo da je Rusiji nametnuo sankcije bez presedana već i dalje nastavlja da snabdeva Ukrajinu oružjem i vojnom opremom - rekao je Žang.

Žang je takođe istakao da su kinesko-ruski odnosi "ušli u najbolje razdoblje u istoriji, s najvišim nivoom međusobnog poverenja i interakcije i najvećim strateškim značajem".

Ruski predsednik Vladimir Putin se u februaru u Pekingu sastao s predsednikom Si Đinpingom, kada su pozdravili "strateško partnerstvo koje ne poznaje granice".

Putin je osudio nedavnu posetu predsednice američkog Kongresa Nensi Pelosi Tajvanu i rekao da američki predsednik taktikama koje koristi u Ukrajini i Tajvanu želi da "oživi hladnoratovski mentalitet, i da zauzda Kinu i Rusiju te da izazove veliko suparništvo među silama i sukob".

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija