• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.08.2022

08:51

AKO NAPUSTITE KRIMINALNU DELATNOST... Predsednik Kolumbije ponudio nagodbu narko kartelima!

Reauters

Vesti

AKO NAPUSTITE KRIMINALNU DELATNOST... Predsednik Kolumbije ponudio nagodbu narko kartelima!

Podeli vest

Kolumbijski predsednik Gustavo Petro predložio je da trgovci drogom koji se povinuju uslovima vlade, da se predaju i napuste kriminalnu delatnost neće biti izručeni u inostranstvo, po zahtevima za ekstradiciju, prenosi Rojters

Petro, koji je ovog meseca stupio na dužnost sa obećanjima da će doneti "potpuni mir" u Kolumbiju, rekao je da je njegova vlada u kontaktu sa raznim naoružanim grupama koje žele da pregovaraju o svom izlazu iz sukoba, koji vlada vodi sa narko kartelima, navodi britanska agencija.

On je takođe u značajnoj meri doveo u pitanje efikasnost ekstradicije, pravnog sredstva koje SAD smatraju moćnim sredstvom odvraćanja od kriminala.

Njegova vlada je ponudila pravne povlastice, kao što su smanjene kazne članovima kriminalnih grupa koji daju informacije o trgovini drogom i predaju oružje, navodi Rojters.

- Trgovci drogom koji ne budu pregovarali sa državom biće izručeni, a ako oni prekrše odredbe postignutih nagodbi i ponovo učine krivično delo biće izručeni, bez ikakvih pregovora u SAD - saopštio je Petro novinarima.

Članovi američke delegacije koji su boravili ove nedelje u Bogoti saopštili su da administracija američkog predsednika DŽozefa Bajdena prepoznaje zajedničku odgovornost za trgovinu drogom i potrebu da se njome uhvati u koštac na način da to nema posledice za ionako ranjivo stanovništvo Kolumbije.

Stotine hiljada ljudi poginulo je u višedecenijskom građanskom ratu u Kolumbiji, delimično podstaknutog trgovinom narkoticima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija