• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/cnn/sputnjik

08.09.2022

13:22 >> 13:10

BLINKEN NENAJAVLJENO DOPUTOVAO U KIJEV!

AP/Tanjug

Vesti

BLINKEN NENAJAVLJENO DOPUTOVAO U KIJEV!

Podeli vest

Američki državni sekretar Antoni Blinken nenajavljeno je doputovao u Ukrajinu

Državni sekretar SAD Entoni Blinken doputovao je danas u Kijev na razgovore sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim. Blinkenova poseta nije ranije najavljena.

Državnom sekretaru Blinkenu ovo je druga poseta toj zemlji otkako je počela specijalna operacija Rusije u Ukrajini.

Visoki američki diplomata sastaće se sa ukrajinskim zvaničnicima. Njegovo putovanje dolazi u trenutku kada je Ukrajina pokrenula kontraofanzivu sa ciljem da povrati teritoriju na jugu i severoistoku zemlje.

Foto: AP/Tanjug

Jens Stoltenberg

Takođe se poklapa sa sastankom Kontakt grupe za odbranu Ukrajine, čiji je domaćin bio američki ministar odbrane Lojd Ostin u vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj.

Foto: AP/Tanjug

Lojd Ostin

 

U američkoj bazi Ramštajn u Nemačkoj održava se sastanak ministara odbrane i najviših vojnih predstavnika iz 50 zemalja


U američkoj bazi Ramštajn u Nemačkoj održava se sastanak ministara odbrane i najviših vojnih predstavnika iz 50 zemalja, sa ciljem dalje podrške Ukrajini u ratu protiv Rusije.


Na konferenciju je članove takozvane Kontakt grupe za Ukrajinu pozvao ministar odbrane SAD Lojd Ostin. U njoj su, između ostalih, SAD, Nemačka, Velika Britanija, prenosi Tanjug.


Očekuje se dolazak generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga. Kao i na prvom sastanu te vrste u Ramštajnu, krajem aprila, pozvane su i države koje nisu članice NATO. Tako će, kako je saopšteno u Beču, prisustvovati, kao posmatrač i predstavnik Ministarstva odbrane Austrije.
 

 

Bajdenova administracija obećala je stalnu podršku Ukrajini i izdvojila više od 13 milijardi dolara pomoći za bezbednost od početka sukoba. Ostin je u četvrtak najavio novu tranšu od 675 miliona dolara.
 

Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija