• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

17.10.2022

15:59

ŠAMAR MAĐARSKE ZAPADNIM SAVEZNICIMA! Odbili da snabdevaju Kijev oružjem i obučavaju ukrajinske vojnike!

Pixabay

Vesti

ŠAMAR MAĐARSKE ZAPADNIM SAVEZNICIMA! Odbili da snabdevaju Kijev oružjem i obučavaju ukrajinske vojnike!

Podeli vest

Šefovi inostranih poslova EU su danas konačno odobrili dodelu šeste tranše vojne pomoći Kijevu u visini od 500 miliona evra

Mađarska je jedina zemlja Evropske unije koja nije podržala inicijativu o obuci ukrajinskih vojnika u Evropi i neće u tome učestvovati, izjavio je šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

„Danas je doneta odluka da Evropska unija počne misiju obuke, odnosno predstavnici zemalja Evropske unije će obučavati vojnike ukrajinske armije. Želeo bih da kažem da Mađarska nije glasala za tu inicijativu. Nećemo učestvovati u toj misiji“, rekao je Sijarto.

On je objasnio da je Mađarska jedina zemlja EU koja je zauzela takav stav, jer ne podržava korake koji vode eskalaciji sukoba, nego se, naprotiv, zalaže za to da što pre počnu mirovni pregovori.

Diplomata je na kraju sednice ministara inostranih poslova Evropske unije u Luksemburgu izjavio da Mađarska nastavlja da insistira na odbijanju isporučivanja oružja Ukrajini, kako ne bi bila uvučena u sukob.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija