• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/unian.net

22.10.2022

20:43

ZELENSKI POSTAVIO USLOVE, RUSIMA SE NEĆE DOPASTI! Evo šta je neophodno za pregovore o primirju!

Tanjug/AP/pool

Vesti

ZELENSKI POSTAVIO USLOVE, RUSIMA SE NEĆE DOPASTI! Evo šta je neophodno za pregovore o primirju!

Podeli vest

Prema rečima predsednika, kada Rusija vrati teritorije u međunarodno priznatim granicama iz 1991. godine, onda će Ukrajina reći u kom formatu i sa kim je spremna da razgovara

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je pod kojim uslovima je spreman da pregovara sa Rusijom.

Zelenski je to izjavio u intervjuu za kanadske kanale CTV i CBC.

On je podsetio da je nakon što je Rusija održala „referendume“ na okupiranim teritorijama, Ukrajina najavila konačni prekid pregovora sa aktuelnim predsednikom.

- Referendumi su postali prekretnica u ovoj istoriji. Oni mogu da nam vrate našu teritoriju ako žele da pregovaraju. Moraju se povući sa naše teritorije i ostaviti nam našu zemlju u međunarodno priznatim granicama iz 1991. godine. A onda ćemo reći u kom formatu i sa kim smo spremni da razgovaramo. Ovo je fer. Da bismo govorili, treba da se vratimo na trenutak kada su naše države govorile. A to je bilo pre rata - pre 2014. godine - rekao je ukrajinski predsednik.

Prema Zelenskom, od te tačke moguće je pokušati da se to pitanje reši diplomatskim putem.

PREGOVORI SA RUSIJOM – ONO ŠTO SE ZNA

Ukrajina je odbila da vodi diplomatske razgovore sa agresorom dok je na vlasti Vladimir Putin. Takva odluka usvojena je na sednici Saveta za nacionalnu bezbednost, a 4. oktobra ju je primenio predsednik Volodimir Zelenski.

Prema rečima šefa OPU Andreja Jermaka, raketni teror Ukrajine 10. oktobra je zahtev koji će našu zemlju podstaći na pregovore.

Kasnije je Zelenski rekao da je Rusija za osam dana uništila 30 odsto elektrana u zemlji. Posle ovakvog ratnog zločina „nije ostalo mesta” za mogućnost pregovora sa Putinovim režimom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Perica

pre 1 godinu

Ova budaletina od Zelenskog, zivi na Marsu.... Boli njega uvo, za narod Ukrajine !!

Nebojsa Berak

pre 1 godinu

Ovakve kao Zelenski majka radja samo jesnom, drugi put POBACI. Rusija se na ovo ne osvrce a Zelenski se ne pita nista. Videcete kakva je to mizerija kada bude bio izveden pred lice pravde. Ovi zahtevi su besmisleni i ne cude jer ih izgovara kompletan idiot

ratko

pre 1 godinu

kome ovaj majmun moze da postavlja uslove ,g jedno propali glumcic

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece
Društvo

Edukacija o bezbednom plivanju i veslanju za najmlađe na tihoj Tisi! Dečija SUP avantura za Međunarodni dan dece

Povodom Međunarodnog dana dece, u nedelju, 2. juna u 10 časova, tiha Tisa u Čurugu, postaće epicentar edukacije i zabave za najmlađe kroz uzbudljivu SUP avanturu. Ovaj jedinstveni događaj ima za cilj edukaciju najmlađih o pravilima ponašanja u i oko vode, kao vid prevencije od neželjenih povreda na otvorenim vodama, uz stručne savete o bezbednom plivanju i pravilnom veslanju na SUP dasci.

01.06.2024

16:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

PSŽ našao zamenu za Mbapea! Moraće da plati čak 100.000.000 evra!
Fudbal

PSŽ našao zamenu za Mbapea! Moraće da plati čak 100.000.000 evra!

Fudbalski klub Pariz Sen Žermen užurbano traži zamenu za Kilijana Mbapea, koji je napustio ekipu i uskoro će postati novi član madridskog Reala. Kako navode specijalizovani fudbalski sajtovi, umesto reprezentativca Francuske na "Park Prinčeva" stiže gruzijski napadač iz redova Napolija, Kviča Kvarackelija.

01.06.2024

16:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00