• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.11.2022

19:40

UKRAJINA JE "TOPOVSKO MESO"! Putin: Da se ujedinjenje Rusije i Donbasa dogodilo ranije ne bi bilo žrtava

Tanjug/AP

Vesti

UKRAJINA JE "TOPOVSKO MESO"! Putin: Da se ujedinjenje Rusije i Donbasa dogodilo ranije ne bi bilo žrtava

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je sada jasno da je ujedinjenje Rusije i Donbasa trebalo da se desi mnogo ranije


Četiri oblasti u Ukrajini održale su u septembru referendum na kojem su odlučile da se priključe Rusiji bez dozvole ukrajinskih vlasti, na čijoj teritoriji se nalaze.


- Što se 2014. tiče, naravno, gledajući unazad, znamo sve sada. Međutim, pošli od pretpostavke da bi moglo biti moguće da se dogovore, da će Lugansk i Donjeck moći ponovo, nekako, da se ujedine sa Ukrajinom u okviru Minskog sporazuma. Iskreno smo radili na ovome, ali nismo videli osećanja ljudi, nije bilo moguće shvatiti šta se dešava tamo - rekao je Putin, prenosi TAS S.

On se danas susreo sa majkama vojnika koji se bore u Ukrajini.

- Sada je postalo veoma jasno da je ovo ujedinjenje trebalo da se desi ranije. Možda ne bi bilo toliko civilnih žrtava i ne bi ubijeno toliko dece u bombardovanjima. Na kraju, desilo se ujedinjenje i to je dobro - rekao je Putin.

Putin je istakao i da se Rusija ne bori protiv ukrajinskog naroda, već protiv onih koji ih koriste kao "topovsko meso".

- Ne borimo se protiv Ukrajinaca, već protiv onih sa kojima imamo posla, protiv kojih koji ih snabdevaju svačim i plaćaju ih, koriste ih kao topovsko meso. To nije preterivanje. Ne cene nimalo ljudski život - rekao je Putin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čitalac iz Rusije

pre 1 godinu

Ukrajinci nisu topovsko meso, to je herojski narod koji se grčevito bori za opstanak i slobodu, i koji neće pokleknuti pred okupatorom. Naravno da je teško u ovom trenutku, u ovom bezumlju razumeti šta se događa, ali buduće generacije će pričati o tome. Sve će biti mnogo jasnije kada prođe ovaj strašni rat i kada sve dođe na svoje mesto.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija