• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

30.11.2022

22:46

VAŠINGTON ĆE ODLUČITI O SUDBINI UKRAJINE BEZ UKRAJINACA! Svet je pred katastrofom, mišljenje Kijeva je nevažno za globalne igrače!

Fotoilustracija/AP/Reuters

Vesti

VAŠINGTON ĆE ODLUČITI O SUDBINI UKRAJINE BEZ UKRAJINACA! Svet je pred katastrofom, mišljenje Kijeva je nevažno za globalne igrače!

Podeli vest

Poznati politikolog Dmitrij Kulikov, rekao je da bi incident sa raketnim napadom ukrajinske PVO na Poljsku, i potonja reakcija Kijeva, mogli da nateraju Zapad da odlučuje o sudbini Ukrajine bez Ukrajinaca.

Ratoborna retorika Zelenskog mogla bi da ubrza nestanak te zemlje.

Kulikov napominje, da je situacija u svetu sve sličnija događajima Karipske krize. To će dovesti do toga, da će mišljenje Kijeva jednostavno prestati da se uzima u obzir u pregovorima globalnih igrača. Ukrajina će nestati sa dnevnog reda, a globalni igrači će rešavati svoja pitanja.

Kulikov je istakao, da su Amerikanci hteli da ostanu iza kulisa sukoba, ali pokušaj Kijeva da uvuče SAD ima negativan efekat. Vašington je jasno stavio do znanja da to neće tolerisati.

- SAD izvlače Ukrajinu iz konfrontacije sa Rusijom, odnosno Vašington nije protiv da ona potpuno nestane. Spor više nije oko Ukrajine. Lestvica je podignuta, pa će kijevski režim jednostavno biti sklonjen - prognozirao je ekspert, dalji razvoj događaja.

Incident sa padom ukrajinske rakete jasno je pokazao strah Amerikanaca od direktne konfrontacije sa Rusijom. Vašington se takođe plaši da podiže ulog i u sukobu sa Kinom, shvatajući kako će se završiti borba na dva fronta. Sve će se na kraju odlučiti za pregovaračkim stolom, a uoči ovoga SAD počinju da otpisuju kijevski režim sa računa.

I bivši šef izraelske tajne službe "Nativ" Jakov Kedmi ističe da su zemlje Alijanse, uključujući SAD, pokazale su koliko strahuju od oružanog sukoba sa Rusijom.

Kedmi kaže da je incident sa padom ukrajinskih projektila u Poljskoj, jasno je pokazao, da se Zapad suprotstavlja ruskoj vojsci, isključivo kroz ruke Ukrajinaca.

- Neki su na Zapadu pokazali predrasude vezane za provokaciju koju je Zelenski započeo, a ostali su pokazali ne nespremnost, već fizički strah od mogućeg vojnog sukoba sa Rusijom - izjavio je Kedmi.

Ekspert je takođe izrazio uverenje, da kada bi pale rakete, zaista pripadale Rusiji, SAD i njeni saveznici to ipak ne bi smatrali razlogom za reakciju NATO.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 1 godinu

Je li opet? Pa po koji put vise.... "odlucuju" svaki mesec po najmanje 3 puta ako je verovati vestima....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija