• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

22.12.2022

09:18

PAD RUBLJE! Ruska valuta na minimumu prema dolaru, ovako nije bilo od kraja aprila

Reuters

Vesti

PAD RUBLJE! Ruska valuta na minimumu prema dolaru, ovako nije bilo od kraja aprila

Podeli vest

Ruska rublja je pala danas na najniži nivo prema dolaru od kraja aprila i trguje se po kursu od 72 rublje za dolar

Strah od uticaja zapadnih sankcija na rusku naftu i gas doveo je do toga da ruska valuta izgubi ovog meseca više od 15 posto vrednosti prema dolaru, izveštava Rojters.

Na trgovanju do 6:04 časova po srednjoevropskom vremenu, rublja je pala za 1,4 procenta na 72,00 rublje za dolar, a prethodno je dotakla minimum od 72,1350, najniži kurs od 29. aprila. Rublja je oslabila i prema jedinstvenoj valuti evrozone za 1,4 odsto na 76,69 rubalja za evro, što je takođe njen najniži nivo u poslednjih gotovo osam meseci, a prema kineskom juanu je pala za 1,8 procenata na sedmomesečni minimum od 10,26.

Pad ruskih izvoznih prihoda poslednjih meseci pogoršan je naftnim embargom Evropske unije čija je primena počela u decembru, a na snagu stupa i ograničenje cena ruske nafte. Sirova nafta tipa Brent, čija je cena globalno referentna za sve tipove nafte i za najvažniji ruski izvozni resurs, porasla je danas za 0,3 posto na 82,5 dolara po barelu, prenosi britanska agencija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku
Politika

Ko ima pravo da ćuti dok nas krčkaju u karakazanu genocida?! Knežević jakom porukom poslao vaskršnju čestitku

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) u Crnoj Gori Milan Knežević tradicionalnim pozdravom "Hristos Voskrese – Vaistinu Voskrese" čestitao je Vaskrs patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu SPC i Mitropolije crnogorsko-primorske i svim vernicima i upitao ima li naroda na Zapadnom Balkanu koji je u prošlom ali i ovom veku više postradao nego što je srpski.

04.05.2024

17:18

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija