• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

29.12.2022

08:40

KOLIKO RUSIJA IMA GASA?! Direktor "GAZPROMA" otkrio NEVEROVATNE PODATKE, izvoz u Kinu VRTOGLAVO RASTE, a za 20 godina...

Pixabay

Vesti

KOLIKO RUSIJA IMA GASA?! Direktor "GAZPROMA" otkrio NEVEROVATNE PODATKE, izvoz u Kinu VRTOGLAVO RASTE, a za 20 godina...

Podeli vest

Rusija očekuje da će globalna potražnja za gasom rasti u narednih 20 godina, izjavio je šef „Gasproma” Aleksej Miler u novogodišnjem obraćanju zaposlenima u kompaniji

„Gradimo kapacitete za snabdevanje velikim količinama gasa najdinamičnijem i najbrže rastućem tržištu na svetu – Kini. Rekli smo da se za 20 godina očekuje rast svetske potrošnje gasa za 20%. Ista prognoza kaže da će za 20 godina rast potrošnje u Kini obezbediti 40% svetskog rasta. Ukupno, obim izvoza u Kinu u vrlo bliskoj budućnosti iznosiće 48 milijardi kubnih metara gasa godišnje.", rekao je Miler.

Miler je pomenuo i kapacitet tranzitnog gasovoda kroz Mongoliju.

"A uzimajući u obzir izvozni tranzitni gasovod preko teritorije Mongolije –  to može narasti na skoro 100 milijardi kubnih metara. Projektovani kapacitet tranzitnog gasovoda kroz Mongoliju za danas iznosi 50 milijardi kubnih metara godišnje“, rekao je direktor "Gazproma".

Prema njegovim rečima, Rusija ima dovoljno rezervi za decenije koje dolaze.

„Naša polja će proizvoditi gas još mnogo, mnogo godina. Neka postrojenja će završiti proizvodnju 2141. godine, a možda i kasnije“, kaže čelnik kompanije.

On je rekao da će 2022. godine Gasprom uplatiti više od 5 triliona rubalja u budžete različitih nivoa.

"Gasprom se oseća apsolutno finansijski stabilnim“, zaključio je Miler.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pc

pre 1 godinu

Ja mislim da EU ostaje bez jeftinog gasa. Sva ta polja koja prestaju sa proizvodnjom su naslonjena na izvoz u EU. Koliko sam čitao radi se na sporazumu sa Pakistanom i Indijom o gradnji gasovoda. Ako se taj gasovod napravi EU postaje slepo crevo.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija