• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.01.2023

17:08

ZELENSKI DAO NALOG! Šta je poznato o padu helikoptera u Ukrajini u kojem je stradao ceo državni vrh policije

Tanjug/AP

Vesti

ZELENSKI DAO NALOG! Šta je poznato o padu helikoptera u Ukrajini u kojem je stradao ceo državni vrh policije

Podeli vest

U današnjem padu helikoptera je prema poslednjim informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine poginulo 14 osoba, među kojima troje dece i nekoliko rukovodilaca Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine.

Helikopter je pao u naselje koje se nalazi u gradu Brovari u Kijevskoj oblasti.

Za sada nisu poznati uzroci nesreće, ali nema naznaka da je pad helikoptera povezan sa borbenim dejstvima. Prema poslednjim informacijama, završena je akcija spasavanja.

Šta se dogodilo?

  • Helikopter je pao u naselje u gradu Brovari u Kijevskoj oblasti. Prema podacima Ukrajinskih nacionalnih novosti, helikopter se zapalio u vazduhu.
  • Nakon pada helikoptera pored zgrade i vrtića se dogodio veliki požar, koji je kasnije ugašen. Deca su evakuisana iz vrtića.
  • Helikopter je pripadao Državnoj službi za vanredne situacije Ukrajine. U skladu sa izjavom predstavnika Vazdušnih snaga Oružanih snaga Ukrajine Jurija Izgnata, helikopter je bio na izvršavanju zadataka u okviru Državne službe za vanredne situacije Ukrajine.
  • Među poginulima je i ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Denis Monastirski, prvi zamenik ministra Evgenije Jenjin i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Jurij Lubkovič.
  • Foto: Tanjug/AP

    Helikopter se srušio na zgradu vrtića

Posledice

  • Prilikom pada helikoptera poginulo je 14 ljudi, među kojima je troje dece. Povređeno je 25 osoba, uključujući 12 dece, a 25 ljudi je hospitalizovano. U kabinetu predsednika Ukrajine su saopštili da će broj, verovatno, biti veći.
  • Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski je dao nalog Službi za bezbednost i policiji da razjasne sve okolnosti nesreće.
  • Premijer Ukrajine Denis Šmigalj je takođe naložio da se formira specijalna komisija koja će istražiti nesreću.
  • Šef uprave Nacionalne policije Ukrajine za Kijevsku oblast Andrej Nebitov je izjavio, da je pokrenuta istraga.
  • U Službi bezbednosti Ukrajine nisu isključili mogućnost da je helikopter planski pogođen.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija