• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

21.01.2023

22:44 >> 22:50

PROPUŠTENA ŠANSA! Vagner šalje tela poginulih! PRAG REKAO NE! Ruski udari minobacačima! "VAŠA NEODLUČNOST UBIJA UKRAJINCE!"

Reuters/Printskrin

Vesti

PROPUŠTENA ŠANSA! Vagner šalje tela poginulih! PRAG REKAO NE! Ruski udari minobacačima! "VAŠA NEODLUČNOST UBIJA UKRAJINCE!"

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 331. dan

Ukrajina ne može da pobedi Rusiju

Održana vežba obuke ruskih snaga

Vežba obuke ruskih snaga, koja uključuje raketni sistem zemlja-vazduh S-300, održana je u moskovskoj oblasti, a bila je usmerena na odbijanje simuliranih neprijateljskih vazdušnih napada na glavne vojne i administrativne objekte, objavilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.


''U Moskovskoj oblasti održana je vežba obuke PVO brigade Zapadnog vojnog okruga, koja je bila osmišljena da odbije simulirane vazdušne napade na glavne vojne, industrijske i administrativne objekte'', saopštio je Zapadni vojni okrug, a objavljeno je na sajtu Ministarstva odbrane.

Kako se navodi, dok su vojnici marširali prema određenoj borbenoj zoni raketnog sistema S-300, odbili su napad lažne neprijateljske diverzantske grupe na taj način što se motorni konvoj, pod dimnom zavesom, izvukao iz područja napada i nastavio da izvršava svoje zadatke.

U vežbi je učestvovalo više od 150 vojnika, preneo je TASS.

Poljaci ne žele da ratuju

Vagner šalje tela poginulih vojnika?

 

 

Češka rekla NE Ukrajini

Rusi tuku minobacačima

Ruske snage ponovo su gađale granicu Sumske oblasti, saopštila je operativna komanda Pivniča na Telegramu.

- Od 12.50 do 13.10 primljena je informacija o 10 pogodaka, verovatno iz minobacača 120 mm, u rejonu Studenoka - navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, nema gubitaka među ljudstvom i opremom.

Podoljak: Vaša neodlučnost ubija sve više naših ljudi

Nakon jučerašnjeg sastanka u Ramštajnu, na kojem nije dogovorena isporuka tenkova "leopard" Ukrajini, savetnik šefa kabineta predsednika Zelenskog Mihail Podoljak optužio je partnere, rekavši da njihova neodlučnost ubija Ukrajince.

„Vaša neodlučnost ubija sve više naših ljudi. Svaki dan odlaganja je smrt Ukrajinaca. Razmišljajte brže“, tvitovao je Podoljak.

 

 

Rusko Ministarstvo odbrane: U Zaporoškoj oblasti zauzeti povoljni položaji; Oboreni Su-24 i Mi-8

Na području Zaporoške oblasti jedinice Istočnog vojnog okruga su ofanzivnim dejstvima osvojili povoljne položaje, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. Istovremeno, u pravcu ka Kupjansku nanet je poraz jedinicama brigade ukrajinske teritorijalne odbrane. Likvidirano je preko 35 ukrajinskih vojnika.

Kod naselja Oljšana u harkovskoj oblasti uništeno je skladište artiljerijskog naoružanja ukrajinske vojske, dok je u pravcu ka Krasnom Limanu likvidirano je više od 20 vojnika kao i radar američke proizvodnje.

Ruska vojska je oslobodila naselje Dvurečje, u oblasti ka Donjecku, pri čemu je poginulo i ranjeno 50 ukrajinskih vojnika.

Na području naselja Vodjano u DNR uništeno je skladište ukrajinskog artiljerijskog naoružanja, a kod mesta Vladimirovka oboren protivnički avion Su-24, a kod naselja Lozova u harkovskoj oblasti helikopter Mi-8.

 

Ruska artiljerija uništila osmatračnice

Ruska artiljerija uništila je osmatračnicu ukrajinske vojske na desnoj obali Dnjepra u selu Lavovo u Hersonskoj oblasti, a tom prilikom likvidirano je 8 neprijateljskih vojnika koji su se tamo nalazili, saopštio je novinarima predstavnik eksternih službi regiona.

 

Ruski Telegram kanali: Američki državljanin ubijen kod Bahmuta

Danijel Svift, 35-godišnji veteran američke mornarice stradao je posle ranjavanja gelerom u Bahmutu, javljaju ruski Telegram kanali, ali i bvodeći američki mediji, poput Vašington posta. Navodi se da je Svift bio angažovan u Avganistanu, Jemenu i iraku. Američki mediji javljaju da ga je vojna služba 2019. označila kao "aktinvog dezeretera", ne navodeći šta to znači. Svift je bio otac četvoro dece.

 

 

OŠTRA PORUKA BALTIKA NEMAČKOJ, Berlin na udaru, rafalna paljba iz Rige, Talina, Vilnjusa... "ODMAH TO URADITE!"

 

 

ŠEF VAGNERA ODGOVORIO AMERIKANCIMA: Sad smo, konačno, kolege!

 

Ukrajinci gađali Kursku oblast

Gubernator Kurske oblasti Roman Starovojt izjavio je da je ukrajinska vojska ispalila dve granate na kombinat za preradu žitarica u pograničnom mestu Tjotkino. Žrtava nije bilo.

 

Tokom noći ukrajinske snage gađale su područje Kahovke i Tavrijska, ispalivši 25 projektila

 

Ukrajinci odaju počast poginulim borcima

 

 

 

 

NEIDENTIFIKOVANA LETELICA PRIMEĆENA IZNAD UKRAJINE! Flajtradar je registrovao, a onda ubrzo prekinuo praćenje, išla je ka moldavskoj granici...

 

Reznikov: Ukrajinski vojnici će se obučavati na tenkovima "leopard 2"

Ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov izjavio je da će se ukrajinske snage obučavati da koriste borbene tenkove "leopard 2", uprkos tome što zapadni saveznici nisu u petak doneli odluku da li će Kijev snabdevati tenkovima nemačke proizvodnje.

Reznikov je rekao ukrajinskom servisu Glasa Amerike u petak da će ukrajinske trupe trenirati na tenkovima u Poljskoj i opisao razvoj događaja kao proboj.

„Zemlje koje već imaju tenkove "leopard" mogu da započnu program obuke naših tenkovskih jedinica. Nadam se da će Nemačka pratiti njihov proces, sprovesti interne konsultacije i doneti odluku da isporuči tenkove. Optimista sam po tom pitanju jer je prvi korak napravljen. Počećemo sa programima na "leopardima 2“, rekao je Reznikov.

Američki ministar odbrane Lojd Ostin i načelnik Generalštaba vojske SAD Mark Mili izjavili su tokom brifinga u američkoj vazduhoplovnoj bazi Ramštajn u Nemačkoj, da Nemačka u ovom trenutku Ukrajini neće isporučiti tenkove "leopard 2". 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na sastanku u Ramštajnu uputio direktne molbe za slanje tih tenkova Ukrajini.
Reznikov je rekao da je zadovoljan rezultatima. „Smatram da su ključni koncepti sastanka bili jedinstvo, rokovi isporuke pomoći i jačanje sposobnosti oružanih snaga Ukrajine da nastave kontraofanzivne operacije u cilju privremenog oslobađanja okupiranih teritorija Ukrajine," rekao je Reznikov. 
 

Foto: Tanjug/AP

Oleksij Reznikov na sastanku Kontakt grupe za Ukrajinu u bazi Ramštajn


 

Razbijena prva linija odbrane u Zaporoškoj oblasti

Prva linija odbrane ukrajinske vojske na različitim delovima fronta u Zaporoškoj oblasti je razbijena i nastavljaju se aktivne borbe, rekao je član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

Prethodno je saopšteno da je ruska vojska prešla u ofanzivu u oblasti oko grada Orehov i da su preuzela kontrolu nad četiri naselja na jugo-zapadu i jugo-istoku grada.

U petak je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je ruska vojska oslobodila selo Lobkovo, 25 kilometara od Orehova.

Strani snajperisti poslati na područje Hersona kako bi ubijali civile?

Na ostrvu Veliki Potemkin na Dnjepru u Hersonskoj oblasti nalaze se američki i britanski plaćenici kojima je naređeno da pucaju u civile kako bi se oni zatim mogli prikazati kao žrtve ruskih vojnika, saopštio je za Sputnjik službenik bezbednosnih struktura prema informacijama iz ukrajinskih redova.

„Prema informaciji dobijenoj od izvora u Oružanim snagama Ukrajine, na ostrvo Veliki Potemkin u Hersonskoj oblasti stigla je američko-britanska grupa plaćenika, uglavnom snajperista, čiji je cilj da terorišu stanovništvo koje govori ruskim jezikom. Žrtve plaćenika trebalo bi da budu predstavljene kao one koje je ubila ruska vojska“, rekao je sagovornik Sputnjika.

 

Rusi napredovali 7 km

U poslednja 24 sata ruska vojska je u pravcu Zaporožja napredovala sedam kilometara, rekao je član glavnog saveta lokalne administracije Vladimir Rogov. U toku je konačno oslobađanje najmanje sedam naselja, dodao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

U London je s decom poslao i suprugu, jer u Londonu imaju kuću (u Americi imaju luksuznu vilu), a roditelje u Izrael (tamo im je približno u isto vreme kupio kuću). Zelenski je postao bogat.

Nikita Petrovic

pre 1 godinu

majko božija pogledaj šta uradi sa svojim sinovima užas! a pohlepni stoje pred vratima kupleraja

miske

pre 1 godinu

Šta reći. Žao mi ove izginule dece. Možda će u jednom trenutku shvatiti da se bore na pogrešnoj strani i za pogrešnu stvar. Slava svim poginulima Živela Rusija i prava Srbija

Rade R

pre 1 godinu

Ne gospodine Podoljaka, vaša glupost ubija nevine ljude, a vaš bezobrazluk i fašizam je osam godina ubijao nevine ljude na drugoj strani! A za sve ovo vreme, dok nevini ljudi ginu i na jednoj i na drugoj strani, vaš čovek, koji glumi predsednika, je postao milioner a možda i milijarder! A naj brže će se rat završiti ako vam ne šalju oružje! I tako će najmanje nevinih poginuti! Tako da je za vas najbolje da molite, ove vaše saučesnike, ubice, krvoloke, naciste i fašiste sa tzv zapada, da vam ne šalju ništa, pa samim tim ni oružje!

miroljub

pre 1 godinu

kako je moguće da je poginio američki držvljanin. Mislio sam da su oni besmrti .

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija