• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT Balkan

24.01.2023

15:47

ZAPADU ĆE SE OD OVIH REČI CRVENETI UŠI! Rusija naoružana do zuba! Medvedev: Želim da razočaram neprijatelja...

AP/Photo

Vesti

ZAPADU ĆE SE OD OVIH REČI CRVENETI UŠI! Rusija naoružana do zuba! Medvedev: Želim da razočaram neprijatelja...

Podeli vest

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije predstavio koncern "Kalašnjikov" u Iževsku, gde je pregledao najnovije modele oružja i vojne opreme i održao sastanak radne grupe vojno-industrijske komisije

Rusija ima dovoljno naoružanja, planira da zadrži tempo proizvodnje koji je postigla pred kraj prošle godine, a od početka ove vojska je snabdevena najtraženijim modelima, rekao je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

On je posetio koncern "Kalašnjikov" u Iževsku, gde je pregledao uzorke naoružanja i održao sastanak radne grupe vojno-industrijske komisije, gde je naložio stvaranje najpopularnijih vrsta naoružanja i dronova.

"Želim da razočaram neprijatelje. Imamo sasvim dovoljno svega. I ove godine nastavljamo sa proizvodnjom najtraženije vrsta naoružanja i vojne opreme", rekao je Medvedev otvarajući skup. On je objasnio da protivnici Rusije, između ostalog, prate proizvodnju naoružanja, periodično dajući izjave da joj je ostalo "ni dva projektila".

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti je na Telegramu kanalu postavio video iz proizvodnje kompanije i dela sastanka.

 

 

Medvedev je napisao da vojno-industrijski kompleksi povećavaju isporuku izviđačkih i jurišnih dronova kao i lutajuće municije, poznatije kao dronovi samoubice ili dronovi kamikaze za rusku vojsku i potrebe specijane vojne operacije.

"Danas ćemo na sastanku radne grupe vojno-industrijske komisije prokontrolisati najpopularnije vrste naoružanja i vojne i specijalne opreme. Želeo bih da detaljnije razgovaramo o proizvodnji popularnih vrsta naoružanja, sa akcentom na bespilotne letelice koje su posebno tražene tokom specijalne vojne operacije", rekao je Medvedev otvarajući skup.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Ministar Vesić: Do kraja 2026. godine biće završen prvi deo saobraćajnice "Osmeh Vojvodine"
Društvo

Ministar Vesić: Do kraja 2026. godine biće završen prvi deo saobraćajnice "Osmeh Vojvodine"

Do kraja 2026. godine biće završena prva deonica brze saobraćajnice “Osmeh Vojvodine”, od Bačkog Brega do Kljajićeva, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da će ta saobraćajnica, koja će ići do Srpske Crnje i biti duga skoro 186 kilometara, potpuno promeniti način života građana na severu Vojvodine i biti najbrža veza rumunskim građanima koji idu prema zapadnoj Evropi.

29.05.2024

10:52

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Novi olimpijski bazen za nove šampione!
Futog

Novi olimpijski bazen za nove šampione!

Prеmijеr Miloš Vučеvić i gradonačеlnik Novog Sada Milan Đurić, sa ministrom građevinarstva Goranom Vеsićеm i prеdsеdnicom Pokrajinskе vladе Majom Gojković, obišli su u Futogu završne radove na Sportskom kompleksu u oviru koga je i nov olimpijski bazen.

28.05.2024

18:54

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!
Srbija

Da l' da gledaš il' da jedeš! Darko je vatrgosac, ali i vrstan umetnik!

Vatrogasac Darko Sinđelić iz Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Za neke je to umetnost, jer kako nazvati skulpture koje on pravi rezbarenjem voća i povrća! Njegova dela sve češće krase stolove na veseljima u Čačku i okolini, ali se za ovo neobično umeće jednog vatrogasca čulo i u čitavoj Zapadnoj Srbiji.

28.05.2024

15:31