• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

29.01.2023

22:00

(VIDEO) RUSKI TRIK ZA UNIŠTENJE SVIH UKRAJINSKIH PVO SISTEMA, F16 ĆE BITI "TOPOVSKO MESO" ZA RUSKE SU-35! NATO bi da pomogne Kijevu, ali kako?!

AP/Reuters/Fotoilustracija

Vesti

(VIDEO) RUSKI TRIK ZA UNIŠTENJE SVIH UKRAJINSKIH PVO SISTEMA, F16 ĆE BITI "TOPOVSKO MESO" ZA RUSKE SU-35! NATO bi da pomogne Kijevu, ali kako?!

Podeli vest

Nova taktička rešenja Oružanih snaga Rusije u toku „specijalne operacije", omogućavaju da se masovni raketni udari po kritičnoj infrastrukturi Ukrajine, koriste kao efikasan metod za otkrivanje sistema PVO Oružanih snaga Ukrajine.

Ovo je saopštio poznati ruski vojni izveštač, Jurij Podoljaka. On je u emisiji „Vreme će pokazati" govorio o trikovima Oružanih snaga Rusije sa raketnim udarima na Ukrajinu, a takođe je objasnio kako ruska vojska brzo i efikasno uništava PVO sisteme Oružanih snaga Ukrajine.

On je skrenuo pažnju na to, da Oružane snage Rusije prilikom izvođenja raketnih napada na ukrajinske energetske i vojne objekte koriste posebnu taktiku, zahvaljujući kojoj uništavaju glavne položaje PVO Oružanih snaga Ukrajine. Krstareće rakete se lansiraju duž promenljive putanje, što omogućava proračun pojedinačnih sistema PVO, kao i radarskih stanica neprijatelja.

- Prvi talas bi trebalo da otvori položaje protivvazdušne odbrane neprijatelja, jer je jasno da oni nisu stacionarni. Neophodno je otvoriti pozicije PVO u realnom vremenu - zato prvi talas raketa leti po snažno zakrivljenoj putanji, pokušavajući da otvori neprijateljske oblasti protivvazdušne odbrane, kako bi ispravio putanju raketa za napad tokom narednih udara, kao i rakete koje bi trebalo da pogode ove iste sisteme protivvazdušne odbrane", objasnio je Podoljaka.

Ekspert je izrazio uverenje, da će Oružane snage Rusije nastaviti da koriste trik sa raketnim udarima na Ukrajinu, kako bi uništile sve sisteme PVO-a koji su u službi Oružanih snaga Ukrajine. Ne može se isključiti, da će u bliskoj budućnosti koncentracija i obim lansiranja raketa značajno porasti.

Istovremeno, EurAsian Times" pišem kako će američki F-16 u Ukrajini postati „topovsko meso" za ruske Su-35!

Ruski Su-35 će uskoro odmeriti snage u Ukrajini sa američkim F-16. Ovo mišljenje je izneo pilot veteran indijskog vazduhoplovstva Vijinder K. Takur, navodi EurAsian Times. 

Kijev je od samog početka ukrajinskog sukoba zahtevao, da zapadne zemlje obezbede borbene avione kako bi povratile prevlast u vazduhu. Posebno su se često javljali zahtevi za snabdevanje američkih lovaca 4. generacije F-16.

Nakon što su SAD i njeni NATO saveznici odlučili da pošalju teške tenkove u Ukrajinu, ponovo je postalo aktuelno pitanje prebacivanja borbenih aviona. Pentagon je već naveo, da SAD ne isključuju snabdevanje ukrajinske vojske sa F-16 lovcima.

Kako napominje publikacija, ukrajinske snage se nadaju da će preokrenuti tok rata uz pomoć borbenih aviona, ali neće uspeti. Slično mišljenje je izneo i veteran indijskog vazduhoplovstva Vijinder K. Takur.

Po njegovom mišljenju, F-16 će brzo biti uništeni, pošto u Ukrajini neće moći da rade u sprezi sa američkim E-3 Sentri - avijacijskim sistemima za radio detekciju i navođenje.

- Bez pokrića sistema AVACS, ukrajinski F-16 će postati topovsko meso za Su-30SM i Su-35 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, koji će leteti pod okriljem radara u režimu patrole i nadmoći u vazduhu, 24 sata sedam dana u nedelji preko linije fronta.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bongo bongo

pre 1 godinu

Ko bre pise ovo?? "Trik"?! Aj pa ko anglosaxonci nek izgleda ko da je sibicarski trik? Valjda fantasticna taktika, osmisljena od sahovskih velemajstora...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija