• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.02.2023

15:03

NLO IZNAD RUMUNIJE, VOJSKA PODIGLA MIGOVE, oglasilo se ministarstvo odbrane!

AP PHOTO

Vesti

NLO IZNAD RUMUNIJE, VOJSKA PODIGLA MIGOVE, oglasilo se ministarstvo odbrane!

Podeli vest

Ministarstvo nacionalne odbrane saopštilo je u utorak da je sistem vazdušnog osmatranja rumunskog ratnog vazduhoplovstva oko 12.30 otkrio mali leteći objekat

Bio je nalik meteorološkom balonu, a u rumunskom vazdušnom prostoru lociran je na visini od oko 11.000 metara.

"Sistem vazdušnog osmatranja rumunskog vazduhoplovstva otkrio je u utorak, 14. februara, oko 12.30, mali vazdušni cilj, sa karakteristikama sličnim meteorološkom balonu, na visini od oko 11.000 metara, na jugoistoku Rumunije. Rumunske vlasti su primenile sve standardne procedure od momenta otkrivanja objekta, a dva aviona MiG-21 LanceR rumunskog ratnog vazduhoplovstva iz sastava borbene službe vazdušne policije pod komandom NATO-a poletela su iz 86. vazduhoplovne baze Fetešti oko 12.40 časova. Posade dva aviona nisu potvrdile prisustvo vazdušne mete, ni vizuelno ni na radarima. Letelice su se u rejonu zadržane oko 30 minuta, radi potpunog razjašnjenja vazdušne situacije, nakon čega su se vratile u vazduhoplovnu bazu. Rumunsko vazduhoplovstvo u saradnji sa savezničkim snagama stalno nadgleda nacionalni vazdušni prostor i područje u blizini“, navodi se u saopštenju Ministarstva nacionalne odbrane.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 1 godinu

Da nemaju ti vanzemaljci (vanzemljaci), kojim slučajem iscrtane Ruske zastave!?

igor

pre 1 godinu

i mi treba da poverujemo sad da su to vanzemaljci :D hahahah

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija