• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RIA Novosti

01.03.2023

21:12

SAD KONAČNO PRIZNALE, LNR i DNR VIŠE NIKAD U SASTAVU UKRAJINE?! Američki obaveštajac šokirao, pa upozorio! Nije kraj, može otići još teritorija osim ako Kijev...

Vesti

SAD KONAČNO PRIZNALE, LNR i DNR VIŠE NIKAD U SASTAVU UKRAJINE?! Američki obaveštajac šokirao, pa upozorio! Nije kraj, može otići još teritorija osim ako Kijev...

Podeli vest

Ukrajina će izgubiti kontrolu nad novim teritorijama ako nastavi vojni sukob sa Rusijom, rekao je bivši obaveštajni oficir američkog marinskog korpusa Skot Riter u intervjuu za Jutjub kanal Preporod komunizma.

- U Ukrajini je došlo do nepovratnog gubitka od 20 odsto teritorije, ova cifra bi se mogla povećati ako se sukob nastavi - kazao je oficir.

On je podsetio da je zemlja već izgubila od 200 do 300 hiljada vojnika, a milioni njenih stanovnika postali su izbeglice. Ukrajina je takođe izgubila infrastrukturu vrednu trilione dolara.

Iz svega ovoga može se izvući samo jedan zaključak: Kijev ne bi trebalo da bude zainteresovan za produženje neprijateljstava, zaključio je Riter.

Rusija je u više navrata ukazivala na spremnost za pregovore o rešavanju sukoba, ali im je Ukrajina na zakonodavnom nivou uvela zabranu.

Predsednik Republike Vladimir Zelenski rekao je na samitu G20 u novembru prošle godine da „neće biti Minska-3.“ Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov napomenuo je da takve reči apsolutno potvrđuju stav Kijeva o nespremnosti da započne dijalog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija