• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

05.03.2023

15:48

PUTIN VAS JE UPOZORIO, SAD IMATE RAT! Švajcarski političar RASKRINKAO licemerje SAD, Evropa BAČENA na kolena, služenje Vašingtonu će joj DOĆI GLAVE?!

AP/Reuters/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

PUTIN VAS JE UPOZORIO, SAD IMATE RAT! Švajcarski političar RASKRINKAO licemerje SAD, Evropa BAČENA na kolena, služenje Vašingtonu će joj DOĆI GLAVE?!

Podeli vest

SAD i NATO žele da oslabe Rusiju podržavanjem Ukrajine, rekao je član Švajcarskog nacionalnog saveta Rodžer Kopel za list Misl Polska.

- U interesu Sjedinjenih Država je da vojno podrže Ukrajinu, da je približe NATO-u i tako oslabe ili izvrše pritisak na Rusiju. Ovo je hladnoratovska spoljnopolitička taktika SAD koja ima za cilj da oslabi Moskvu - rekao je političar.

Prema njegovim rečima, takva geopolitička strategija SAD uzrokovana je materijalnim interesima. Vašington zarađuje mnogo novca od rusko-ukrajinskog sukoba - dosta oružja Kijevu, prodaje oružje Evropi, a kao rezultat sankcija, takođe snabdeva energijom EU, kaže Kopel.

- To znači da je, pored zaraćenih naroda, u ovom sukobu najviše izgubila Evropa - rekao je on.

Amerikanci su napravili veliku grešku ignorišući bezbednosne aspekte Rusije nakon završetka Hladnog rata, nastavlja političar. On je napomenuo da je ruski predsednik Vladimir Putin više puta rekao da je Ukrajina crvena linija, i da ako Zapad pokuša da je potčini, to će dovesti do sukoba.

- Sankcije nisu slomile Rusiju, ova strategija ne funkcioniše. Lično ne verujem da ova zemlja može biti poražena na bojnom polju. Prema tome, po mom mišljenju, ne može biti drugog rešenja osim mira. Prilikom njegovog zaključivanja, bezbednost Rusije i njeni interesi se takođe moraju uzeti u obzir - kaže Rodžer Kopel.

Pored toga, podsetio je kako je Zapad pre osam godina izjavio da želi da postigne mir kroz sporazume iz Minska.

- A šta sada kažu oni koji su u to vreme bili na vlasti? Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel, bivši predsednik Francuske Fransoa Oland, bivši šef ukrajinske države Petro Porošenko: „Nikada nismo želeli mir sa Rusijom, samo smo želeli da se kupi vreme za modernizaciju i obuku ukrajinske vojske." Ko će pregovarati sa zemljama čiji su lideri lagali?“ – zaključio je političar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Romi

pre 1 godinu

Kamo srece da na zapadu ima vise kao sto je Klop ,Hers .Merkelova ,Holand i Porosenko su priznali da su Ukrajinu spremali za rat sa Rusijom ,kome onda nije jasno ko su krivci za ovaj rat.Sto su trazili ,dobili su i jos ce dobro osjetili jer ne znaju sta su limiti i crvene linije.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Da li je to normalno?" Španac posetio Beograd i ljutito priznao da ga jedna navika našeg naroda jako nervira!
Društvo

"Da li je to normalno?" Španac posetio Beograd i ljutito priznao da ga jedna navika našeg naroda jako nervira!

Jedan Španac, koji je nedavno posetio Srbiju i Beograd, ljutito je priznao da ga jedna navika našeg naroda jako nervira i da bi zbog nje, "pravio skandal" da ju je primetio u Španiji. U svojoj anonimnoj objavi na Reditu objasnio je da se jako zbunio, ali i iznervirao kada je primetio da mu u lokalnim prodavnicama i marketima niko od radnika nije vratio kusur - bio on 2,5, ili 10 dinara.

31.05.2024

20:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31