• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

13.03.2023

08:05

RUSI, SPREMITE SE! Američki oficir upozorava, NOVI FRONT se može otvoriti SVAKOG ČASA - UDAR na Rusiju sa JUGA je neophodan za SPAS KIJEVA?!

Tanjug/AP/Deep state Printscreen/

Vesti

RUSI, SPREMITE SE! Američki oficir upozorava, NOVI FRONT se može otvoriti SVAKOG ČASA - UDAR na Rusiju sa JUGA je neophodan za SPAS KIJEVA?!

Podeli vest

SAD žele da otvore drugi front protiv Rusije u Gruziji, rekao je američki penzionisani obaveštajni oficir Skot Riter u intervjuu za američki Jutjub kanal "Tur of Djuti."

- Sjedinjene Države šalju pomoć od 40 miliona dolara godišnje preko Agencije Sjedinjenih Država za međunarodni razvoj (USAID) da izvedu ono što predstavlja 'meki državni udar' u Gruziji sa ciljem da se sadašnja vlada zameni onom koja je u skladu sa SAD, i koja bi sprovodila ciljeve koje ne odgovaraju Gruziji, kao što je stvaranje „drugog fronta“ protiv Rusije rekao je on.

Riter je dodao da je Vašington potpuno spreman da pusti Gruzijce da umru za svoje interese u potrazi za američkim geopolitičkim ambicijama, ali nikada neće žrtvovati američke živote da bi zaštitili Gruziju.

- Gruzija je samo manja verzija Ukrajine, još jedan "točkić" u američkom 'pojasu nestabilnosti'. Treba razmisliti o tome da će Ukrajinu, kao što je bio slučaj sa Avganistanom, na kraju prepustiti svojoj sudbini njeni dobri "prijatelji" , Amerikanci - rekao je on.

U Tbilisiju se od 7. marta održavaju protestni skupovi. Snage bezbednosti upotrebile su vodene topove i suzavac da rasteraju demonstrante. U početku su sukobi počeli oko predloga zakona o stranim agentima, protiv kojeg je parlament kasnije glasao. Neki demonstranti pevali su himnu Ukrajine i izrazili spremnost „da vrate Abhaziju i Južnu Osetiju Gruziji“, pišu RIA novosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 1 godinu

Izgleda da je kucnuo čas da Amerika već konačno sasvim nestane a zatim Britanija da bi bilo mira u Svetu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija