• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

14.03.2023

15:02

PUTIN PROGOVORIO O VELIKOJ OBMANI: Prevarili su nas i vukli za nos!

Tanjug/AP

Vesti

PUTIN PROGOVORIO O VELIKOJ OBMANI: Prevarili su nas i vukli za nos!

Podeli vest

Nacionalizam u Ukrajini podgrevan je odavno iz pravca Zapada. Neophodno je pokazati da je rusko društvo konsolidovano i pribrano, protivnik će to videti i pobedićemo u specijalnoj operaciji, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin tokom posete gradu Ulan Udeu, u Burjatiji.

 

 

- Da bismo ubrzali dolazak mira i stabilnosti, moramo, naravno, da ispoljimo konsolidaciju našeg društva, moramo biti pribrani. Samo u tom slučaju, kada protivnik vidi da je naše društvo jako, pribrano iznutra, konsolidovano, u tom slučaju će se bez sumnje dogoditi ono čemu težimo - rekao je Putin.

Govoreći o problemima s kojima se suočava savremeni svet, Putin je istakao da je sistem dvopolarnog sveta počeo da se raspada nakon raspada Sovjetskog Saveza, kada se činilo da je nestala osnova za sukob sa Zapadom.

- Prevarili su nas i vukli za nos - rekao je Putin.

- Nakon što se Sovjetski Savez raspao, i taj sistem je takođe počeo da puca, da li je tako? Dvopolarni svet. Otvoreno govoreći, za ljude moje generacije, a ima ih i ovde, možda čak i mlađe. Činilo nam se, i meni se činilo, da se Sovjetski Savez raspao, nažalost, ili ne, ipak, osnove za sukob bivšeg Sovjetskog Saveza i nove Rusije sa zapadnim svetom su nestale. Ideoloških osnova za sukob nema - rekao je Putin na savetovanju o pitanjima realizacije programa razvoja dalekoistočnih gradova.

Prema njegovim rečima, tada se činilo da će sve biti dobro i da će tako biti zauvek.

- Ispostavilo se da nije tako. Ispostavilo se da su geopolitički interesi naših partnera, kako sam govorio ranije, za njih mnogo važniji od ideoloških protivrečnosti s bivšim Sovjetskim Savezom - dodao je Putin.

Peta kolona

Prema njegovoj oceni, pritisak na Rusiju je počeo upravo nakon raspada Sovjetskog Saveza, a da bi se zemlja raspala, formirana je peta kolona – horde terorista, uključujući one na Severnom Kavkazu.

- Odmah je nastao pritisak da bi se raspala sama Rusija – počeli su da stvaraju petu kolonu iznutra, kako bi poljuljali unutrašnju političku situaciju. Poslali su na nas čitave horde međunarodnih terorista, koji su počeli da deluju u raznim regionima, uključujući pre svega Severni Kavkaz - rekao je Putin.

 

 

Predsednik Rusije je istakao da su fundamentalne osnove stabilnosti Rusije mnogo čvršće nego što bi iko ranije pomislio.

- Mi smo višekratno pojačali svoj ekonomski suverenitet i nismo se srušili kako je očekivao naš protivnik - naglasio je Putin.

Ruski predsednik je stigao u Ulan Ude, gde obilazi fabriku aviona, a planirano je i da učestvuje na savetovanju o pitanjima realizacije programa razvoja dalekoistočnih gradova i da se susretne sa šefom Burjatije Aleksejom Cidenovom.

Cidenov je ranije saopštio da su u Burjatiji proizvedeni i ispituju se u realnim uslovima primerci bespilotnih letelica. Fabrika u Ulan Udeu je jedan od vodećih ruskih proizvođača helikopterske tehnike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija