• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

20.03.2023

20:55

DRAMA IZNAD BALTIČKOG MORA! Uočeni američki BOMBARDERI, Rusi podigli LOVAČKU AVIJACIJU! (VIDEO)

Reuters

Vesti

DRAMA IZNAD BALTIČKOG MORA! Uočeni američki BOMBARDERI, Rusi podigli LOVAČKU AVIJACIJU! (VIDEO)

Podeli vest

Dva američka strateška bombardera pronađena su iznad Baltičkog mora, saopštilo je Ministarstvo odbrane RUske Federacije

Borbeni avion Su-35 zaustavio je narušavanje ruske granice od strane dva strateška bombardera B-52H američkog vazduhoplovstva iznad Baltičkog mora, saopštio je Centar za kontrolu nacionalne odbrane.

„Radarski objekti snaga PVO Zapadnog vojnog okruga na dežurstvu iznad Baltičkog mora 20. marta otkrili su dva vazdušna cilja koja su letela u pravcu ruske državne granice. Ciljevi su klasifikovani kao dva strateška bombardera B-52N vazdušnih snaga SAD", navodi se u saopštenju.

Napominje se da je u cilju identifikacije i sprečavanja kršenja državne granice Ruske Federacije u vazduh podignut lovac Su-35 iz sastava PVO Zapadnog vojnog okruga. Nakon toga, posada lovca je zauzela utvrđenu zonu dežurstva u vazduhu.

„Posle uklanjanja stranih vojnih aviona sa državne granice Ruske Federacije, ruski lovac se vratio na svoj bazni aerodrom“, saopštio je Nacionalni centar.

 

 

Ističe se da je let ruskog lovca izveden u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija