• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

05.04.2023

08:48

STRAŠNE VESTI ZA RUSE! Kijev alarmirao narod na ruskim teritorijama! "Bežite, krećemo..."

Reuters/AP

Vesti

STRAŠNE VESTI ZA RUSE! Kijev alarmirao narod na ruskim teritorijama! "Bežite, krećemo..."

Podeli vest

Kijev je pozvao Ukrajince da napuste područja pod ruskom okupacijom radi skorašnje ukrajinske ofanzive.

- Savetujem Ukrajincima na privremeno okupiranim područjima da odu u treće zemlje ili da se pripreme. Znate šta treba da činite, čuvajte sebe i svoju decu. Zvaničnici okupatora još imaju vremena da odu sa tih teritorija. Neki od njih već spremaju svoje stvari, i bilo bi dobro da povedu svoje saradnike sa sobom - izjavila je zamenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk bez dodatnih objašnjenja.

Rogov: Ukrajinci su završili pripreme u ofanzivi

O novoj ukrajinskoj ofanzivi, govorio je i šef zaporožkog pokreta „Mi smo sa Rusijom“ Volodimir Rogov.

On tvrdi da je ukrajinska grupacija trupa završila pripreme za ofanzivu u Zaporoškoj oblasti, sakupivši rezerve ljudstva, oklopne tehnike i municije.

- Oni su završili pripreme za svoj takozvani 'kontranapad', dovezli su znatne rezerve ljudstva, oklopnih vozila i municije u Zaporošku oblast. Spremni su i čekaju zeleno svetlo. Svašta može da se desi svakog trenutka, a mi su spremni da dočekaju neprijatelja u punom naoružanju - rekao je Rogov.

Prema njegovom mišljenju, pokušaj kontraofanzive mogao bi da bude početak kraja ukrajinske vojske i režima Volodimira Zelenskog .

Sjedinjene Države šalju novu vojnu pomoć Ukrajini

Američko ministarstvo obrane najavilo je novi paket vojne pomoći Ukrajini vredan 2.6 milijardi dolara, što uglavnom uključuje municiju za artiljerijsko oružje i druge oružane sisteme poput višecevnih raketnih bacača Himars. Oružje i municija u vrednosti od 500 milijuna dolara stići će iz vojnih zaliha SAD-a, najavio je Pentagon.

Dodatno, Ukrajina će dobiti municiju  i oružje u vrednosti 2.1 milijardu dolara, koje će biti nabavljeno iz industrije. U tom paketu će biti radarski sistemi za PVO, komunikaciona oprema, raketni bacači i vozila raznih tipova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
maestro

pre 1 godinu

pa da ovi ovamo sede skrstenih ruku .... koliko ce jos neduznih ljudi stradati na obe strane ...strasno

hrani

pre 1 godinu

Ma sve nam se i ovde gace tresu,uymi nesto i rokni se,oslobodi nas gluposti

MiroslavBB

pre 1 godinu

BUDALO, jedna - bio i ostao 'komedijas'!!! Samo ces izazvati BIJES ruskog naroda i PODICI 'na noge' SVE koji mogu ORUZJE da nose (ako zatreba ...)??!! Moli se BOG-u za SPAS tvoga naroda!! Amerika UMIRE - ko to NE vidi je SLIJEP (pored ociju) ili NE zeli da vidi ... Pitanje je samo 'dana' kada ce u PROPALOJ 'Tvorevini' i ZVANICNO otpoceti gradjanski SUKOBI (da NE upotrijebim neki 'drugi' izraz ...)

Penzionerj

pre 1 godinu

Jadniče, beži odmah ali gde god pobegneš, nema ti spasa.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija