• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

09.04.2023

16:29

ŠTE SE DEŠAVA, NEMCI BEŽE U RUSIJU! SAMO U NIŽNJENOVGOROD HOĆE IH 1.000! Da sve bude gore po Berlin, reč je o visokoobrazovanim ljudima!

Pixabay

Vesti

ŠTE SE DEŠAVA, NEMCI BEŽE U RUSIJU! SAMO U NIŽNJENOVGOROD HOĆE IH 1.000! Da sve bude gore po Berlin, reč je o visokoobrazovanim ljudima!

Podeli vest

Oko 300 stanovnika Nemačke želi da se tokom 2023-će preseli u rusku Nižnjenovgorodsku oblast. Ovo je saopštila Olga Guseva, direktorka Odeljenja za spoljne odnose Vlade Nižnjenovgorodske oblasti. Prema njenima rečima, broj Nemaca koji žele da se presele mogao bi da poraste do 1.000 ljudi do kraja ove godine.

- U martu ove godine dobili smo pismo od jednog nemačkog državljanina sa molbom da pomognemo njegovim sunarodnicima da se za stalno nasele u našoj oblasti i da dobiju zaposlenje. Nemci vide ogroman potencijal naše oblasti u automobilskoj industriji, konverziji energije, izgradnji i razvoju infrastrukture i logistike - ističe Guseva.

Otkrila je da su među „zainteresovanim Nemcima" u većini predstavnici tehničkih zanimanja vezanih za obradu metala (mašinski operateri, tehnolozi i zavarivači), specijalisti za automobilsku industriju i brodogradnju. Ali, i da među njima ima i inženjera, arhitekata i zidara. Čak i poljoprivrednika.
         
Guseva je naglasila da će biti napravljen „mehanizam za preseljavanje" i zapošljavanje kolonista. Sa obezbeđivanjem kurseva ruskog jezika i uslova za školovanje dece.

          
Presljenje u Rusiju žele Nemaci koji su, pored ostalog, nezadovoljni politikom svoje države prema Rusiji.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lara

pre 1 godinu

To postaje vrlo verovatno. Rusija postaje zemlja koja obećava. Možda neće biti nova Amerika, ali za intelektualce itekako privlačna.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija