• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.04.2023

22:59

LAVROV NAJAVIO KRAJ RATA? ZAPAD SPREMA PAKAO ZA RUSE, OVA DRŽAVA ĆE IMATI KLJUČNU ULOGU! Najsnažnije bombardovanje na frontu (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

LAVROV NAJAVIO KRAJ RATA? ZAPAD SPREMA PAKAO ZA RUSE, OVA DRŽAVA ĆE IMATI KLJUČNU ULOGU! Najsnažnije bombardovanje na frontu (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini 418. dan.

Najsnažnije bombardovanje na frontu (VIDEO)

 

 

Prema preliminarnim podacima, na snimku se vidi obala reke Oskol u pravcu Ęupjanskog.

Lavrov nagovestio kraj rata?

Foto: Reuters

Rusija je zainteresovana za što skorije okončanje sukoba u Ukrajini, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov
Lavrov je to izjavio tokom posete Brazilu.
Podsećamo, ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov boraviće od danas do 21. aprila u poseti zemljama Latinske Amerike, tokom koje će obići Brazil, Venecuelu, Nikaragvu i Kubu.

Zapad planira pakao za Ruse?!
Evo koja država će imati ključnu ulogu

"Zapad želi da uvuče Rusiju u novi sukob zbog Ukrajine"
Ovo je tvrdi bivši američki obaveštajni oficir Skot Riter u intervjuu za jedan Jutjub kanal.
Zapad želi da uvuče Rusiju u oružani sukob sa Gruzijom jer Ukrajina gubi, rekao je Riter.
„Oni žele da Gruzijci otvore drugi front. Ukrajina gubi sukob i zato im je, u očajanju, potrebno da Gruzijci žrtvuju svoju zemlju da bi pomogli Ukrajincima", kaže ekspert.
Prema rečima bivšeg vojnog čoveka, Zapad želi da Gruzija napadne Abhaziju kako bi uvukla Rusiju u novi sukob i odvukla ruske snage od Ukrajine. Ali, prema Riteru, to ni na koji način neće promeniti situaciju.
„Gruzija nema šanse", sažeo je obaveštajac.

Američko BVP bredli u ukrajinskim maskirnim bojama

Foto: AP/Photo

Američka borbena vozila pešadije M2 Bradlei ODS-SA u kamuflaži prvi put su viđena u Oružanim snagama Ukrajine.
Jedno od borbenih vozila pešadije je već prefarbano iz pustinjske u ukrajinsku piksel kamuflažu. Drugi još nije.
Broj borbenih vozila pešadije i njihova lokacija u Ukrajini trenutno nisu poznati.

Ukrajinska ofanziva planirana za 30. april?

Američka vojska i saveznici pripremaju Oružane snage Ukrajine za ofanzivu, koja je planirana za 30. april, piše američki list „Njuzvik" pozivajući se na procurela tajna dokumenta.
Osim toga, u dokumentima se navodi da su ruske trupe blizu oslobađanja Artjomovska i da će njegov gubitak biti „psihološki udarac" za Oružane snage Ukrajine.

Dokumenta iz Pentagona otkrila zašto je Bahmut ključ!

Artjomovsk, kako Rusi zovu ovaj grad, navodno nije od vitalnog značaja za sukob u Ukrajini, navodi "Njuzvik".
Američki obaveštajci prate situaciju oko Bahmuta (Artjomovska), čiji bi gubitak, kako tvrde, bio "psihološki udarac" za Kijev, objavio je "Njuzvik" na osnovu procurilih dokumenata "Pentagona".
"Američka obaveštajna služba pažljivo prati borbe oko Bahmuta, mapirajući lokaciju ruskih trupa do pojedinačnih rovova i prateći svaki elektronski signal, od pojedinačnih mobilnih telefona do radara", piše ovaj medij, dodajući da se pokazuje da grad "polako prelazi u ruke Rusije".

Evo Morales: SAD i NATO promovišu
smrt naoružavanjem Ukrajine

Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik Bolivije Evo Morales optužio Sjedinjene Američke Države i druge članice NATO-a da "podstiču smrt" slanjem oružja Ukrajini.
Istovremeno, on je potvrdio da je aktuelni sukob pokazao da su "neke evropske zemlje podložne oružanoj intervenciji" Amerike i Atlantske alijanse, koja je, kako navodi, postala međunarodna oružana organizacija za pokoravanje i podelu slobodnih zemalja i naroda.

Ukrajinski tužioc: Dosad ubijeno najmanje 500 deece

Gotovo 500 dece ubijeno je u Ukrajini od ruske invazije, navodi se u izveštaju ukrajinskog glavnog tužitelja. Najviše žrtava zabeleženo je u Donjeckoj regiji (451), Harkovskoj (275), Kijevskoj (127), Hersonskoj (94), Zaporiškoj (89), prenosi Ukrinform. Najnovije maloletne žrtve uključuju 17-godišnjaka koji je ubijen u raketnom napadu na regiju Mikolajiv u nedelju.

I Slovačka će zabraniti uvoz ukrajinskog žita

Slovačka će obustaviti uvoz žitarica i drugih odabranih proizvoda iz Ukrajine, izjavio je premijer Eduard Heger.

Odluka, o kojoj će se raspravljati na sastanku kasnije tijekom dana, slijedi slične korake Poljske i Mađarske.

Ukrajina: U ruskom oružju našli smo dijelove iz Kine

Iz kabineta Volodomira Zelenskog objavili su da su kineski delovi pronađeni u ruskim raketama.

Vladislav Vlasiuk, savetnik Zelenskog, kazao je da su u oružju zarobljenom i pronađenom na bojnom polju pronađeni različiti delovi elektronike.

"Sada je trend da ima manje komponenti proizvedenih na Zapadu, ali više, nije teško pogoditi, komponente iz Kine", rekao je.

Kreću pregovori u Varšavi: Ukrajina
traži da se otvori tranzit hrane preko Poljske

Kijev će nastojati osigurati ponovno otvaranje tranzita hrane i žitarica preko Poljske kao "prvi korak" na pregovorima u Varšavi, rekao je ukrajinski ministar poljoprivrede nakon što su Poljska i Mađarska objavile zabranu uvoza nekih proizvoda iz Ukrajine.

Slovačka predala svih 13 borbenih aviona

Foto: www.mod.gov.rs

Slovačka je Ukrajini predala svih 13 borbenih aviona MiG-29 koje je obećala, saopštilo je slovačko ministarstvo obrane, prenosi Reuters.

Velike ruske vežbe na Pacifiku

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvestio je ruskog predsednika Vladimira Putina da je u toku druga faza iznenadne provere borbene gotovosti Tihookeanske flote.

Požari u ruskom Belgorodu, eksplodirao ukrajinski dron?

Noćas su u ruskom Belgorodu izbila dva požara, objavio je Vjačeslav Gladkov, guverner Belgorodske oblasti.

Ukrajinci su objavili novu procjenu ruskih žrtava

 


Britanci: Mine su sve veća opasnost po civile jer stiže poljoprivredna sezona

Britansko ministarstvo obrane objavilo je kako su mine sve veća opasnost za civile s obzirom na to da stiže sezona poljoprivrednih radova.

"U dosadašnjem ratu zabilježeno je preko 750 civila koji su stradali od mina. Svaki osmi slučaj uključuje dijete", objavili su Britanci.

Velika ruska promena u Bahmutu i ​​okolini

Čini se da ruska vojna komanda sve više prebacuje odgovornost za ofanzivne operacije u Ukrajini na ruske vazdušno-desantne snage (VDV), navodi Institut za proučavanje rata (ISV) u svom najnovijem ažuriranju.

Američki istraživački centar izneo je tu tvrdnju na osnovu izveštaja da se komandant VDV general-potpukovnik Mihail Teplinski vratio na glavnu, ali neodređenu ulogu u Ukrajini nakon što ga je rusko ministarstvo odbrane navodno otpustilo u januaru nakon spora sa načelnikom ruskog Generalštaba Valerijem Gerasimovim.

Njegovo imenovanje dalje sugeriše da rusko ministarstvo odbrane želi da bliže sarađuje sa Vagnerovom plaćeničkom grupom kako bi se završilo zauzimanje Bahmuta, piše ISV. Finansijer Vagner grupe Jevgenij Prigožin podržao je Teplinskog u vreme njegovog razrešenja u januaru.

„Rusko ministarstvo odbrane i Prigožin su 11. aprila javno priznali da su elementi VDV angažovani u oblasti Bahmuta i da drže Vagnerove bokove severno i južno od Bahmuta, dok je Vagner vodio glavnu ofanzivu u samom gradu“, oni pisati.

ISV je nedavno primetio elemente 106. VDV divizije koja deluje u oblasti Bahmuta. Prigožin je takođe smanjio eksplicitne retoričke napade na ministarstvo odbrane poslednjih dana.

Ruski vojni blogeri su izvestili da Vagnerove snage koriste tenkove T-90 unutar Bahmuta, sugerišući da je rusko rukovodstvo Vagneru dodelilo modernija sredstva u njihovim naporima da zauzmu grad.

Ponovno imenovanje Teplinskog je stoga verovatno pokušaj ruskog Ministarstva odbrane da se bolje pozicionira da sarađuje sa Vagnerom kako bi se završio zadatak hvatanja Bahmuta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

U dosadašnjem ratu zabilježeno je preko 750 civila koji su stradali od mina. Svaki osmi slučaj uključuje dijete" Zabilježeno!?! Dijete!?! Nijednom novinaru iz Hrvatske (sa čijeg portala je tekst preuzet ili je preuzet sa nekog ovdašnjeg antisrpskog portala ili sajta a taj antisrpski sajt ili portal (naprimer: B92) preuzeo sa nekog hrvatskog) ne bi na um palo da u govoru ili u pisanju koristi ekavicu, zato što Hrvati vole svoju otadžbinu i vole svoj jezik i zato brane i čuvaju i svoj jezik i svoju otadžbinu - za razliku od onih iz Srbije koji sebe i druge masno lažu da su kvalitetni novinari kvalitetnog tabloida. Ali, ko je spreman da izda ekavicu, spreman je da izda i otadžbinu.

Sinisa

pre 1 godinu

Asta je bilo , od 2014 do 2022 sa ruskom decom starima i nemocnima , niko ne pominje 14000 hiljada zrtava .Sta je ko je varsava , ko su ti ljudi , zar ruska i ukrainska deca nisu isto, doce vreme da jednom za svagda rascistimo sa fasizmom. zivela rusija I RUSKI NAROD. ZIVEO PUTIN.

Perica

pre 1 godinu

Надам се да је овај дебил урачунао и број убијене деце у Донбасу, које су побили гранатирањем школа вртића иде. Срам да га буде, треба Руси да га ухвате и суде му за злочине које је изазвао и починио!

pax_orion

pre 1 godinu

e našli ste baš pouzdani izvor da citirate :D Evo Morales :D bio na platnom spisku svih narko bossova u boliviji :D izvor vam je ono do jaja :D a doduše ništa čudno. vama je šešelj analitičar :D da se očekuje objektivno izveštavanje od vas ne :D zna se da objektivni i nezavisni niste. propagandni portal za diktatore.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija