• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnikportal.rs

17.04.2023

10:00

POČINJE BITKA ZA PACIFIK? Severna Koreja, SAD, Japan... Šta se dešava? Šojgu odmah obavestio Putina: 25.000 vojnika, 167 ratnih brodova, avioni, podmornice

Tanjug/AP/printscreen

Vesti

POČINJE BITKA ZA PACIFIK? Severna Koreja, SAD, Japan... Šta se dešava? Šojgu odmah obavestio Putina: 25.000 vojnika, 167 ratnih brodova, avioni, podmornice

Podeli vest

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvestio je ruskog predsednika Vladimira Putina da je u toku druga faza iznenadne provere borbene gotovosti Tihookeanske flote.

- Trenutno je u toku druga faza iznenadne provere. Formirana grupa u dalekoj morskoj zoni prelazi u južni deo Ohotskog mora kako bi realizovala zadatke borbenog manevrisanja i praćenja situacije ispod vode - rekao je šef ruskog resora odbrane na sastanku sa predsednikom države.

U vojnim vežbama učestvuje 25.000 vojnika, 167 ratnih brodova i pomoćnih plovila, uključujući 12 podmornica, 89 aviona i helikoptera.

Prema rečima ministra, snage koje učestvuju u vežbama podignute su u stanje „pune borbene gotovosti“.

- Dežurne protivpodmorničke snage tražile su podmornice na prilazima zalivu Petra Velikog i zalivu Avača. Pomorska avijacija Pacifičke flote je raspoređena na operativne aerodrome - rekao je Šojgu.

Podsetimo Južna Koreja, Sjedinjene Američke Države i Japan započeli su danas zajedničku vojnu vežbu protivraketne odbrane u međunarodnim vodama Istočnog mora, nastojeći da ojačaju kapacitete za odvraćanje pretnji iz Severne Koreje, saopštila je mornarica Južne Koreje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stršljen

pre 1 godinu

Odavno je Putin morao da smeni Šojgua svog ministra vojnog. Za ovo katastrofalno stanje u ruskoj vojsci on je direktan krivac. U General štabu navukao je privilegovane i nesposobne pa sada u hodu smenjuje i menja nesposobne sposobnima, što je davno morao da uradi. Lako je promeniti ove, zadrigle i nesposobne ali ko će da za njihove greške i pogibije nedužnih mladića rusije odgovarati??? Prvo mora Šojgu pa svi ostali za njim i Putin ako ne očisti vojsku od takvih rusija će biti bivša velika sila kojoj će se smejati ceo svet.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija