• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

29.04.2023

16:40

KLJUČA NA GRANICAMA BELORUSIJE, NATO DOVUKAO SILNU VOJSKU! Minsk poručuje, spremni smo,  odbićemo agresiju!

AP/Photo

Vesti

KLJUČA NA GRANICAMA BELORUSIJE, NATO DOVUKAO SILNU VOJSKU! Minsk poručuje, spremni smo, odbićemo agresiju!

Podeli vest

Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Belorusije Viktor Gulevič izjavio je da su intenzivne vojne vežbe, koje se održavaju u zemlji od početka aprila, povezane sa napetom situacijom na granicama republike.

- Borbena obuka je glavna komponenta aktivnosti vojske. Takođe postoji napetost na granicama naše zemlje. Primorani smo da reagujemo na neprijateljske korake naših suseda koji održavaju intenzivne aktivnosti u okviru borbene obuke. Naše Oružane snage takođe održavaju spremnost na prilično visokom nivou - rekao je Gulevič, komentarišući razloge intenzivnih vojnih vežbi u Belorusiji.

Kako je objasnio, trenutno je u beloruskoj vojsci u toku provera borbene gotovosti u okviru koje je „mobilisana vojna jedinica koja broji preko 6.000 ljudi“. Provera borbene gotovosti izvodi se na pet poligona.

- Sada smo prešli u završnu fazu provere – izvođenje brigadne taktičke vežbe - dodao je Gulevič.

Gulevič je istakao da će beloruska vojska tokom borbene obuke pokazati svoju snagu u svetlu vojnih vežbi koje se održavaju u susednim zapadnim zemljama,

- Pokazujemo da su naše trupe spremne da u slučaju potrebe odbiju bilo kakvu agresiju na našu zemlju - kazao je Gulevič.

Danas je na jednom od poligona u Brestskoj oblasti na zapadu Belorusije održana brigadna taktička vojna vežba sa borbenim gađanjem u okviru provere borbene gotovosti beloruske vojske koja je počela 3. aprila.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 11 meseci

Koje republike????? Bjelorusija nije republika nego ruska oblast. odavno je lukašensko bjelorusiju prodao rusima

Normalac

pre 11 meseci

E nesrećnici huškatorski... Jedinog agresor koga Minsk ima je Putler.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija