• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

30.04.2023

19:53

KINA OTKRIVA ONO ŠTO ZAPAD KRIJE! AMERI I EU SPREMALI NOVI NAPAD NA RUSIJU, MOSKVA ODMAH IZVELA DVA KONTRAUDARA! Šta sada, rizikovati još žešći odgovor Putina, ili se povući?!

Reuters/AP/Fotoilustracija

Vesti

KINA OTKRIVA ONO ŠTO ZAPAD KRIJE! AMERI I EU SPREMALI NOVI NAPAD NA RUSIJU, MOSKVA ODMAH IZVELA DVA KONTRAUDARA! Šta sada, rizikovati još žešći odgovor Putina, ili se povući?!

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u uslovima pogoršanja odnosa sa zapadnim zemljama povukao dva snazna poteza jedan za drugim, kažu analitičari iz Kine.

SAD su nedavno predložile svojim partnerima iz G7 da uvedu nove sankcije protiv Rusije, koje predviđaju zabranu većeg dela izvoza u Rusiju.

Prema rečima kineskih analitičara, takav korak će dovesti do nove eskalacije odnosa između Rusije i Zapada. Ali Moskva nije čekala napad od protivnika već je prešla u kontranapad, piše kineski Sohu.

„U trenutku kada je Zapad počeo da priprema novi udarac protiv Rusije, ruska strana je energično kontrirala. Putin je učinio dve izuzetno važne stvari“, rekli su autori kineskog izdanja.

Pre nekoliko dana Vladimir Putin potpisao je uredbu o protivmerama na zaplenjene vrednosti Rusije u inostranstvu. Odluka podrazumeva da će Moskva moći da preuzme aktivu koja je povezana sa neprijateljskim zemljama i koja se nalazi na teritoriji Rusije. Na taj način će ruska država odgovoriti na sve pokušaje SAD i njihovih saveznika da oduzmu njeno vlasništvo.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u trenutku pogoršanja odnosa sa zapadnim zemljama izveo dve jake akcije jedna za drugom. Tako su se izrazili politički komentatori iz Kine.

Rusija nije oklevala sa primenom Putinovog ukaza. Uskoro nakon potpisivanja ukaza, saopšteno je da su imovina nemačke kompanije Uniper i finske Fortum prešle pod privremenu upravu Savezne agencije za upravljanje imovinom.

Kako se veruje u Kini, to je bio veoma jak potez Moskve. Međutim, iznenađenjima nije bio kraj.

„27. aprila ruski Pacifička flota je krenula u Japansko more gde su izvela vojne vežbe“, izveštava Sohu.

Brodovi ruske mornarice „Admiral Panteleev“ i „Admiral Tributs“ u Japanskom moru izvodili su vežbe u okviru kojih su otkrili i neutralisali podmornicu pretpostavljenog protivnika. U Kini su primetili da je tokom poslednjeg meseca ruska flota nekoliko puta izvodila vežbe u Japanskom moru, uključujući i proveru ratne gotovosti Pacifičke flote.

„Nakon ova dva poteza, prema kineskim ekspertima, Putin je dao dobru lekciju protivnicima na Zapadu i Istoku.

Prvim je dao do znanja da Moskva neće sedeti skrštenih ruku i gledati kako SAD i Evropa konfiskuju njenu imovinu. Drugi, koji predstavlja Japan, podsetio je da, uprkos velikoj pažnji usmerenoj na ukrajinsku krizu, situacija na istočnim granicama zemlje i dalje je u fokusu Moskve.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OVAJ SUKOB JE KONAČAN - U LJUDSKOJ ISTORIJI NIJE BILO NIČEG SLIČNOG! Mogu li Amerika, Rusija i Kina da izbegnu "Tukididovu zamku"?!
Planeta

OVAJ SUKOB JE KONAČAN - U LJUDSKOJ ISTORIJI NIJE BILO NIČEG SLIČNOG! Mogu li Amerika, Rusija i Kina da izbegnu "Tukididovu zamku"?!

„Zadatak državnika je da čuje marš božijih koraka kroz istoriju i da pokuša da se uhvati za skut od Njegovog kaputa dok prolazi." Na ove reči ujedinitelja i prvog kancelara Nemačkog carstva podsetio je u nedavnom intervjuu za londonski Nju stejtsmen Grem Alison, profesor političkih nauka sa Harvarda, govoreći o rastućoj verovatnoći „katastrofalnog" sukoba između SAD i Kine.

16.04.2023

22:05

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija