• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RIA Novosti

06.05.2023

00:15

SPREČEN POKUŠAJ DIVERZIJE NA DAN POBEDE! Teroristi planirali da onesbosobe ruske PVO sisteme

printscreen

Vesti

SPREČEN POKUŠAJ DIVERZIJE NA DAN POBEDE! Teroristi planirali da onesbosobe ruske PVO sisteme

Podeli vest

Uhapšeno je pet organizatora u više regiona u Rusiji koji su planirali da puste snopove balona kako bi otežali rad sistema PVO na Dan pobede, navode "RIA Novosti"

Organizacija Artpodgotovka (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji)  planirala je da održi lažnu akciju "Nebeski puk" 9. maja kako bi zakomplikovala rad sistema PVO. Njeni organizatori su privedeni, rekao je za "RIA Novosti" neimenovani izvor.

"Uoči Dana pobede, učesnici Artpodgotovke osmislili su provokativnu akciju pod nazivom `Nebeski puk`. Planirali su da puste u vazduh snopove balona na kojima su vezane trake folije u ruskim gradovima na Dan pobede kako bi otežali rad sistema PVO", objasnio je sagovornik "RIA Novosti".

Prema njegovim rečima, organizatori su krajem aprila, koristeći lažnu imejl adresu, slali lažna pisma moskovskim obrazovnim institucijama zahtevajući da se školarci, studenti i njihovi roditelji uključe u pomenutu akciju. Svi su potpisani u ime vlade i rukovodstva sveruskog pokreta "Besmrtni puk".

- U nizu regiona Rusije – Moskvi, Baškiriji, Arhangelskoj, Astrahanskoj, Voronješkoj i Tjumenskoj oblasti, izvršeni su pretresi mesta stanovanja aktivista Artpodgotovke. Uhapšeno je pet organizatora, zaplenjena je komunikaciona i kompjuterska oprema, kao i fragmenti folije - rekao je izvor.

U toku je pokretanje krivičnog postupka po članu "Organizovanje delovanja terorističke organizacije i učešće u njenim aktivnostima", navode "RIA Novosti".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 11 meseci

e ovo je kad te paranoja udari na najjače :D Paranoja je teška psihička bolest od koje najviše obolijevaju diktatori :D

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija