• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/vecernji

24.05.2023

10:30

(VIDEO) ŠTA JE POLICIJA OTKRILA TRAŽEĆI MALU MEDLIN?! Sa jezera odneli misteriozne torbe, oglasio se i nemački tužilac! "Imamo razloga da verujemo...

Tanjug/AP

Vesti

(VIDEO) ŠTA JE POLICIJA OTKRILA TRAŽEĆI MALU MEDLIN?! Sa jezera odneli misteriozne torbe, oglasio se i nemački tužilac! "Imamo razloga da verujemo...

Podeli vest

U Portugalu je u toku potraga, a lokalna policija, uz pomoć nemačkih i britanskih kolega, traži Medlin Meken koja je nestala iz svog kreveta u Praia da Luz 2007. godine.

Sada, 16 godina kasnije, policija pretražuje branu Arade u regionu Algarve, oko 50 kilometara od vikendice u kojoj je poslednji put viđena.

Agencija AP javlja da su portugalski detektivi izdali saopštenje u kojem se navodi da je potraga nastavljena na zahtev nemačkih vlasti. Istražitelji u ovoj fazi ne otkrivaju detalje o tome šta ih je navelo na pretragu ili što traže. Ali Daily Mail, koji se poziva na izvore bliske istrazi piše kako traže ružičastu pidžamu koju je devojčica imala na sebi u noći kad je nestala.

Istražitelji, koji se oslanjaju na vrlo verodostojne informacije, traže delove odeće ili ostatke odeće koji se mogu povezati s nestankom.

BBC javlja da su uočene torbe s dokazima koje je policija skupljala tokom pretrage jezera. Mesto pretrage bilo je ograđeno pa nije jasno što se tačno nalazilo u tim torbama. Izveštavaju kako je nemački državni tužilac Hans Kristian Volters rekao nemačkom NDR-u da "imaju razloga da veruju" da bi se dokazi mogli pronaći u području brane.

Nova aktivnost na slučaju usledila je nakon identifikacije 45-godišnjeg njemačkog državljanina, Kristiana Bruknera, kao glavnog osumnjičenog u slučaju Meken. Tužitelji su Kristiana Bruknera proglasili zvaničnim osumnjičenim 2022. godine.

 

 

Brukner, koji se trenutno nalazi u nemačkom zatvoru zbog silovanja žene u Portugalu 2005, nikad nije optužen za Medlin nestanak i porekao je bilo kakvu umešanost. Uprkos tome, Volters ga tretira kao glavnog osumnjičenog u slučaju Meken. Brukner, nemački državljanin, živeo je blizu odmarališta Praia da Luz kada je porodica Meken bila na odmoru. Na tom je području boravio od 2000. do 2017. godine.

Jasno je da policijske snage koje istražuju ovaj slučaj, u Britaniji, Portugalu i sada Nemačkoj, još pokušavaju da otkriju što se dogodilo te večeri u portugalskom letovalištu 3. maja 2007.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija