• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

30.05.2023

09:41

(VIDEO) UKRAJINCI BESPOMOĆNI, RUSKI DRONOVI RAZARAJU SVE PRED SOBOM! Rusi objavili zastrašujući snimak, neprijatelj nema gde da se sakrije!

Printscreen Telegram

Vesti

(VIDEO) UKRAJINCI BESPOMOĆNI, RUSKI DRONOVI RAZARAJU SVE PRED SOBOM! Rusi objavili zastrašujući snimak, neprijatelj nema gde da se sakrije!

Podeli vest

Ruski ratni dopisnici objavili su uznemirujući snimak uništavanja žive sile Oružanih snaga Ukrajine dronom-kamikazom u pravcu Avdejevke.

"Bespilotne letelice kamikaze 9. brigade 1. Donjeckog armijskog korpusa (bivši 9. puk NM DNR) svakodnevno uništavaju ukrajinske snage u pravcu Avdejevke. Uprkos paničnim pokušajima Oružanih snaga Ukrajine da se odbrane, dronovi donjeckiһ vojnika su neverovatno efikasni u uništavanju ljudstva neprijatelja", pišu ruski ratni dopisnici.

Na snimku ruskih snaga se mogu videti položaji ukrajinskih vojnika u rovovima. Pripadnici vojske DNR su uočili njihovu lokaciju, i na njih poslali dron sa eksplozivom.

 

https://t.me/RVvoenkor/46226

 

Avdejevka se nalazi oko 88 kilometara južno od opkoljenog grada Bahmuta – koji je već mesecima u fokusu Rusije u regionu Donjecka – i nalazi se 5 kilometara severno od grada Donjecka. Smatra se da je oko 3.000 ljudi ostalo u Avdejevki, koja se suočava sa nemilosrdnim bombardovanjem i napredovanjem ruskih trupa u poslednjih nekoliko nedelja. Ovo je primoralo Ukrajinu da juče zatvori tu oblast za civile.

Avdejevka je na prvoj liniji rusko-ukrajinskog rata od 2015. godine. 2017. godine izbila je bitka na tom području između proruskih boraca u Donjeckoj Narodnoj Republici i ukrajinskih branilaca. To je trajalo šest dana i rezultiralo je prekidom vatre, ali se područje nije vratilo u mirno stanje, a borbe na niskom nivou su se nastavile godinama.

Međutim, ponovni napad je usledio sa početkom rata u februaru 2022. Taj grad ima stratešku vrednost zbog svoje lokacije i rešenosti Rusije da preuzme kontrolu nad celim regionom Donbasa


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija