• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

16.06.2023

23:20

MOSKVA ISMEVA ZAPAD! 10.000 vojnika novčano nagrađeno za uništene ABRAMSE, PATRIOTE, BREDLIJE, HIMARSE... Evo kako izgleda cenovnik!

AP/Printskrin video

Vesti

MOSKVA ISMEVA ZAPAD! 10.000 vojnika novčano nagrađeno za uništene ABRAMSE, PATRIOTE, BREDLIJE, HIMARSE... Evo kako izgleda cenovnik!

Podeli vest

Od početka specijalne vojne operacije više od 10.000 vojnika Oružanih snaga Rusije dobilo je specijalne novčane naknade za uništavanje ili zaplenu vojne tehnike protivnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Kako je precizirano, u 2022. godini novčana naknada je uplacěena na račune 7.064 ruska vojnika jer su uništili 11.586 jedinica ukrajinske vojne tehnike, a u periodu od 1. januara do 31. maja ove godine za uništenih 4.415 komada ukrajinske i zapadne vojne tehnike novčanu naknadu su dobila 3.193 ruska vojnika.

Za 15 uništenih lansirnih sistema taktičkog kompleksa „točka-U" i višecevni raketni bacač „hajmars" ruski vojnici dobili su po 300.000 rubalja (oko 3.260 evra).

Ove godine su istu sumu dobili vojni piloti i vojnici koji rukuju sistemima PVO za svaki od 45 uništenih ukrajinskih vojnih helikoptera i 71 avion ukrajinskog Ratnog vazduhoplovstva.

Takođe, vojnici jedinica kopnenih i vazdušno-desantnih snaga, kao i marinci dobili su po 100.000 rubalja (oko 1.080 evra) za uništavanje više stotina komada oklopne tehnike ukrajinske vojske.

Pored toga, u 2023. godini ruski vojnici su dobili po 50.000 rubalja (oko 540 evra) za uništavanje svakog od 1.501 oklopnih vozila protivnika. 203 samohodna artiljerijska sistema i 85 višecevnih bacača raketa.

Foto: Ap/Fotoilustracija

Putin održao obećanje, ruski vojnici su nagrađeni za zarobljenu ili unioštenu tehniku Zapada

Po 50.000 rubalja dobili su i vojnici koji su uspešno presreli 941 raketu, ispaljenu iz sistema „točka-U", „oljha", „smerč", „uragan" i „hajmars", kao i za oborenih 1.211 dronova.

Takođe je saopšteno da cěe i vojnici koji su u Zaporoškom i pravcu Južno-Donjeck uništili nemačke tenkove „leopard", oklopna vozila iz SAD i drugih zemalja NATO takođe dobiti novčane naknade.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija