• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/

17.06.2023

13:37

50 ZEMALJA SPREMALO KIJEV ZA KONTRAOFANZIVU I ŠTA IMAJU DA VIDE?! Vojni ekspert: Evo gde su se slomili, američki kontradmiral ih se već odriče...

Tanjug/AP

Vesti

50 ZEMALJA SPREMALO KIJEV ZA KONTRAOFANZIVU I ŠTA IMAJU DA VIDE?! Vojni ekspert: Evo gde su se slomili, američki kontradmiral ih se već odriče...

Podeli vest

Više od 50 država, na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, temeljno je pripremalo Kijev za neuspešnu kontraofanzivu, izjavio je za kanal 360 Andrej Koškin, ekspert ruskog Udruženja vojno-političkih analitičara.

 

- Samu obuku je sproveo nadležni štab NATO-a, a sve obaveštajne podatke dostavile su SAD. Korpusi koji su bili strateški uključeni organizovali su vojne operacije na pet pravaca, ali Ukrajinci su se suočili sa čeličnim zidom - rekao je Koškin je istakao hrabrost i herojstvo ruskih vojnika i oficira, kao i sposobnost da na profesionalnom nivou izgrade odbranu.

Strategija Oružanih snaga Ukrajine "slomila se” na nivou taktike. Ukrajinske trupe nisu bile u stanju da urade ništa i pretrpele su velike gubitke, ocenjuje koškin i navodi:

- Kijev je izgubio 50 puta više vojne opreme nego ruske oružane snage. Sva oklopna vozila koja je Zapad poslao u Ukrajinu jednostavno su "izgorela". Naravno, imali su strategiju, ali nisu mogli da je sprovedu u deo - rekao je sagovornik 360.

U informativnom prostoru, sugerisao je ekspert, Ukrajina će širiti neistinu o uspesima kontraofanzive, kaže Koškin i tvrdi da su Oružane snage Ukrajine "kada nisu uspele i nije bilo šta da se izveštava umedijima, napale hidroelektranu Kahovskaja".

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinska vojska za sada nije uspela da opravda velika ulaganja Zapada

- Ukrajinske trupe su to učinile da bi ceo svet pričao o njima. U informativnom prostoru strani mediji počeli su da prenose informacije o ofanzivnim operacijama. Neke publikacije su pisale da je Rusija sama digla u vazduh elektranu jer se uplašila - rekao je ekspert, naovdeći da će Kijev uskori ponovo morati da ponudi nešto svetskoj zajednici u informacionom prostoru.

Ruski vojni politikolog istakao je opreznost portparola Pentagona Džona Kirbija. Prema rečima Koškina, američki kontraadmiral je počeo da se "odriče"“ sumnjivih rezultata kontraofanzive.

- Kirbi je rekao da su Sjedinjene Države obezbedile sve što je potrebno za vođenje ukrajinske operacije. Međutim, negativni rezultati kontraofanzive više nisu njihova krivica - rekao je sagovornik 360.

Sada se procena fokusira na nesposobnost kijevskog režima da pripremi i sprovede kontraofanzivu, rezimirao je vojni politikolog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

London zove! Sve o finalu Lige šampiona na jednom mestu!
Fudbal

London zove! Sve o finalu Lige šampiona na jednom mestu!

Utakmicom između Real Madrida i Borusije iz Dortmunda večeras (21.00, RTS 1) će na "Vembliju" biti spuštena zavesa na klupsku sezonu u evropskim takmičenjima! "Kraljevski klub" želi da vrati krunu u svoje vlasništvo, ali će naspram sebe imati "milionere" gladne trofeja!

01.06.2024

13:35

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31