• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/CNN

20.06.2023

15:37 >> 16:45

BAJDENOV SIN PRIZNAO KRIVICU!

Reuters

Vesti

BAJDENOV SIN PRIZNAO KRIVICU!

Podeli vest

Hanter Bajden, sin predsednika SAD Džoa Bajdena, izjasniće se krivim po tri savezne optužbe, saopštilo je američko ministarstvo pravde u utorak u sudskom podnesku.

Bajden će se izjasniti krivim po dve ​optužbe za neplaćanje poreza od 1,2 miliona dolara tokom 2017. i 2018. godine, kao i po optužnici za nedozvoljeno posedovanje oružja.

Tužioci će tražiti dve godine uslovne kazne za te tačke, javlja CNN.

"Optuženi je pristao da se izjasni krivim po obe tačke optužnice zasnovane ba poreskim izveštajima", napisali su tužioci.

Kada je optužba za oružje u pitanju, Bajden je pristao da sklopi Sporazum o preusmeravanju. Programi preusmeravanja pre suđenja (PTD) skreću određene prestupnike od tradicionalnog krivičnog postupka u alternativne sisteme nadzora i usluga. Preusmeravanje je opcija koja se obično primenjuje na nenasilne prestupnike sa problemima zloupotrebe nedozvoljenih supstanci.

Ako Bajden uspešno ispuni uslove programa, optužba za oružje će biti uklonjena iz njegovog dosijea, rekli su pravnici.

Kupovina oružja koja je dovela do krivične prijave dogodila se krajem 2018. godine, u vreme kada je, prema iskazu u svojoj autobiografiji, Hanter Bajden redovno zloupotrebljavao kokain. Međutim, kada je popunio papire za kupovinu pištolja, negirao je da koristi drogu ili da ima problem sa drogom, što ga tereti za davanje lažne izjave za potrebe izdavanje dokumenta, kao i za ilegalno posedovanje oružja nakon što je nabavio pištolj. Bajden je posedovao pištolj manje od dve nedelje, jer ga je njegova tadašnja devojka bacila, prema javnim izveštajima tog perioda.

Očekuje se da će sporazum o priznanju krivice imati uticaja na predsedničke izbore koji su zakazani za 2024. godinu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 10 meseci

e sace onaj pacov Jeremic na robiju ,konacno bar od negde pravda da ga stigne,kad je nase pravosudje korumpirano

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija