• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.06.2023

14:51

JEZIV INDICENT U AMERIČKOJ SUDNICI! Silovatelj i ubica devojčice i dadilje nakon smrtne presude mučki udario advokata, a kad se iskezio svi u šoku ugledali šta piše na njegovim zubima!

Printscreen You Tube

Vesti

JEZIV INDICENT U AMERIČKOJ SUDNICI! Silovatelj i ubica devojčice i dadilje nakon smrtne presude mučki udario advokata, a kad se iskezio svi u šoku ugledali šta piše na njegovim zubima!

Podeli vest

Džozef Ziler (61), osuđen na smrtnu kaznu za monstruozno ubistvo 11-godišnje devojčice Robin Kornel i njene dadilje Lize Stori (32), izazvao je šokantan incident u sudnici.

Čovek koji je osuđen za ubistvo 11-godišnje devojčice i njene dadilje 1990. godine usred sudnice udario je sopstvenog advokata u ponedeljak i oborio ga na zemlju nakon čega ga je sudska straža oborila na pod.

Osuđen na smrt

Džozef Ziler (61) osuđen je u ponedeljak na smrtnu kaznu za ubistva 11-godišnje Robin Kornel i njene dadilje Lize Stori (32), koje je prvo silovao, pa ugušio pre 33 godine u Kejp Koralu na Floridi

Dok je stajao pred pred sudijom, Ziler je tražio da se isključe kamere u sudnici, pre nego što je opsovao, a zatim udario laktom u lice svog branioca Kevina Širlija. Tri sudska stražara su ga brzo savladala i zatim ga izvela iz sudnice.

Podsetimo, u maju je porota u okrugu Li na Floridi preporučila smrtnu kaznu, a pojavljivanje pred sudom u ponedeljak je bilo zbog uložene žalbe sudu, nekoliko sati pre nego što mu je izrečena smrtna presuda.

Očekivalo se da će se Ziler, koji je uhapšen 2016. godine, 26 godina nakon hladnokrvnog ubistava - izjasniti pred sudijom protiv preporuke porote o smrtnoj kazni, piše Dejli mejl.

 

 

 

Udario branioca

Nakon što je Ziler udario laktom advokata Širlija, sudija Li okruga Robert Brening ga je upitao da li je dobro, na šta mu je on odgovorio da je primao i jače udarce.

Udarac je usledio kada je Ziler, koji je još uvek bio vezan lisicama, pokušavao tiho da prenese poruku svom dugogodišnjem braniocu.

- Činilo se da je šaputao jer nije želeo da naš razgovor ''uhvate'' mikrofoni. Potom mi je mahnuo rukom da priđem bliže, ja sam se sagnuo i on me je udario - rekao je Širli za Foks 4.

Brening je držao osuđenog ubicu van sudnice nekoliko minuta dok se uverio da je Širli dobro nakon udarca.

Majka 11-godišnje devojčice koju je Ziler ubio, Džen Kornel, bila je u ponedeljak prisutna u sudu i svedočila ovom incidentu, koji ju je šokirao i iznenadio.

Izjasnio se kao nevin

Nakon što je ponovo uveden u sudnicu, Ziler je navodno zarežao poput psa na sudiju i one koji su ga posmatrali, otkrivajući reč „ubica“ ispisanu na njegovim zubima.

Uprkos šokantnoj poruci u njegovim ustima, tvrdio je da je nevin za zločine koji mu se stavljaju na teret.

- Nemam ništa sa tim - rekao je i dodao: tvrdim da sam nevin.

Sudija Brening je na kraju odbio zahtev koji je Ziler podneo za novo suđenje i odlučio da ne poništi osuđujuću presudu.

Nekoliko sati kasnije sudija ga je osudio na smrt.

Ova presuda je trebalo da bude zaključena priča za porodice koje su tražile pravdu za ubistva su počinjena u stanu u Kejp Koralu pre više od 30 godina.

 

 

Svi dokazi protiv Zilera

Kornel i Stori su pronađeni pretučene, silovane i ugušene, maja meseca 1990.

U septembru 2016, policija je objavila da je Ziler uhapšen zbog ubistava nakon što je policija uporedila njegov DNK sa tragovima pronađenim na mestu zločina.

- Semena tečnost koja je pronađena na posteljini gde je Robin spavala se podudarala sa genetskim materijalom okrivljenog u vrlo visokom procentu - rekli su istražitelji tokom suđenja.

Stori je čuvala Kornel kada ih je Ziler napao. Džen Kornel, majka devojčice Robin je otišla da prenoći kod svog partnera, vratila se sledećeg dana i pronašla njihova tela.

Džen se vratila i našala da su ulazna vrata zaključana i ušla u kuću kroz sporedna klizna vrata, koja su bila odškrinuta. U kupatilu na spratu pronašla je beživotno telo svoje ćerke kako leži licem nadole.

Tokom Zilerovog suđenja, Džen je poroti rekla da je poslednja stvar koju je rekla svojoj ćerki bila: Laku noć, idem kod Donija. Volim te!

 

Pravda je zadovoljena

Majka je plakala dok je u sudnici govorila da je njena ćerka bila živahna učenica petog razreda koja je volela da preskače vijaču i da se igra napolju.

Tokom trajanja suđenja, odbrana je tvrdila da je napad na Kornel i Stori bio lične prirode i da je Ziler to otkrio Džen.

- Ovo zvuči kao da je neko bio veoma ljut na vas - rekao je advokat Li Holander.

Zilera je početkom maja porota proglasila krivim za ubistvo, a kasnije je optužen i za uznemiravanje Džen Kornel, kojoj je iz zatvora poslao pismo.

- Pravda za Robin i pravda za Lizu se zadovoljena - rekla je Džen na konferenciji za novinare sa državnim tužiocem Amirom Foks i šefom policije Kejp Korala Entonijem Sajzmorom.

Foks je rekla da se nada da će presuda doneti osećaj spokoja porodicama žrtava.

- Nadam se da su presuda i preporuka o kazni konačno doneli osećaj pravde i kraja agoniji porodicama Lize Stori i Robin Kornel - rekla je Foksova.

- Želim da im se zahvalim na njihovom neverovatnom strpljenju i razumevanju dok smo svi zajedno radili na okončanju ovog slučaja tokom godina - zaključila je ona.

Ova ubistva uvrštena su u velike nerešene zločine i predstavljena su u časopisu ''Najtraženiji'' u Americi 2010. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)
Društvo

"Padobranski TRIATLON 2024" održan u Grčkoj - "Balkanski Skok Prijateljstva 2024" održaće se od 15-19 maja u Beogradu (FOTO)

Tokom vikenda, 20. i 21. aprila 2024. godine, na aerodromu Hortero „Aeroporu MOKKA“ Sidirokastro u Seresu održan je „Padobranski TRIATLON 2024.“ (padobranstvo - trčanje na jednu milju i gađanje), veze specijalnih snaga, komandosa, padobranaca, dok će se Balkanski Skok Prijateljstva 2024 godine održati od 15-19 Maja 2024. godine na Sportskom Aerodromu Lisičji Jarak u Beogradu.

28.04.2024

08:11

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija