• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

05.07.2023

14:01

Devojčica ušla kod Putina u kabinet, njegov potez prepričava ceo svet! (FOTO, VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

Devojčica ušla kod Putina u kabinet, njegov potez prepričava ceo svet! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin pozvao je da poseti Kremlj Raisat Akipovu iz Derbenta, koja je bila neraspoložena što nije uspela da vidi šefa države dok je boravio u ovom gradu u sklopu radne posete Dagestanu.


- Kad sam otišao iz Derbenta i stigao u Moskvu pokazali su mi sliku na kojoj plačeš. Razume se da, nažalost, ne mogu da porazgovaram sa svakim čovekom koji je bio na trgu, ali me je, svakako, tvoja reakcija dirnula. Pošto ne mogu često da odlazim iz Moskve, odlučio sam da pozovem tebe i tvoje mamu i tatu da me posetite - rekao je Putin devojčici.

Zajedno sa učenicom u Kremlj su stigli i njeni roditelji Ahmet i Kultum Akipovi. Putin je pozvao goste da pogledaju gde radi i nakon toga da zajedno popiju čaj.

Predsednik je odveo Raisat do njegovog kabineta i ponudio joj da sedne u njegovu fotelju. Odatle je Putin telefonirao premijeru zemlje Mihailu Mišustinu i pitao ga gde se nalazi.

- Jeste li na radnom mestu ili negde šetate? - našalio se Putin.

Tokom čaja, ruski predsednik je popričao sa devojčicinim roditeljima i pitao ih čime se bave, koliko imaju dece, a porazgovarali su i o Derbentu. Ruski lider im je poklonio knjigu o Kremlju sa njegovim potpisom.

Društvene mreže ubrzo su preplavili komentari odobravanja i simpatija, ali bilo je i onih u kojima se tvrdi da Putin na ovaj način sakuplja "jeftine političke poene".

 

Putin je 28. juna tokom radne posete Dagestanu održao sastanak o razvoju turizma u Severnokavkaskom federalnom okrugu. Tom prilikom je posetio tvrđavu Narin Kala i džamiju Džuma u Derbentu, kao i najveću multimedijalnu fontanu u zemlji. Tamo je ruskog lidera dočekalo na stotine ljudi. Putin je odmah prišao građanima i srdačno ih je pozdravio.

 Predsednik je dočekan aplauzima. Omladina je bukvalno okružila Putina, postavljala mu pitanja i snimala događaj telefonom, jedna devojka je uspela i da se fotografiše sa ruskim liderom.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija